
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים7
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
- מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
תגובות (15)
שימי לב שבשום מקום במתכון לא רשום מתי להוסיף את 3/4 הקמח הנותרים ואת השמנת המתוקה.
תיקנו את המתכון. תודה!
מה החלופה לקמח תופח? והאם עם מחמאה ושמנת מתוקה פרווה מכינים אותו הדבר
קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
אפשר להחליף לפרווה, זה ישפיע טיפה על הטעם
האם אופים התוכנית טורבו או רגיל?
אפשר בטורבו אם יש כמה תבניות של עוגיות בתנור יחד.
האם אפשר לעבד את הבצק במג’ימיקס?
לא מומלץ לעבד בצק זה במג’ימיקס. מג’ימיקס מתאים לבצק פריך. העוגיות הן מבצק רך יותר ולכן עדיף להכינו במיקסר או בלישה ביד. בהצלחה!
קרים האם אני יכולה להמיר את החמאה בשמו ובאיזו כמות?תודה
אפשר להמיר חמאה בשמן ואז יש לשים כ-20% שמן יותר מכמות החמאה שבמתכון. אפשר גם להמיר במחמאה.
החלפתי את החמאה למחמאה ואת השמנת החלבית לפרווה ויצא מושלם פריכות רכות טעימות פשוט מושלמות נסתי הרבה מתכונים ופעם ראשונה יצא לי ממש מוצלח תודה רבה רבה
היי על איזו פונקציה בתנור מכינים את העוגיות?
היי, רצוי להכין בחום עליון תחתון (תוכנית רגילה) אלא אם יש הרבה תבניות יחד ואז אפשר להשתמש בטורבו. בהצלחה!
אם יש לי ביצה m לשים ביצה אחת או 2?
היי, אפשר להשתמש בביצה אחת בלבד. אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף לו עוד חלמון (לא ביצה שלמה). בהצלחה!