עוגיות רולדה תמרים של קרין גורן

תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
  3. מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
  5. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  7. מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
  • אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    ניצן זהבי

    שימי לב שבשום מקום במתכון לא רשום מתי להוסיף את 3/4 הקמח הנותרים ואת השמנת המתוקה.

      Avatar
      Foody Foody

      תיקנו את המתכון. תודה!

    Avatar
    הודיה

    מה החלופה לקמח תופח? והאם עם מחמאה ושמנת מתוקה פרווה מכינים אותו הדבר

      Avatar
      Foody Foody

      קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה
      אפשר להחליף לפרווה, זה ישפיע טיפה על הטעם

    Avatar
    שרונה יפה

    האם אופים התוכנית טורבו או רגיל?

      Foody team
      Foody team

      אפשר בטורבו אם יש כמה תבניות של עוגיות בתנור יחד.

    Avatar
    הורביץ ניצה

    האם אפשר לעבד את הבצק במג’ימיקס?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ לעבד בצק זה במג’ימיקס. מג’ימיקס מתאים לבצק פריך. העוגיות הן מבצק רך יותר ולכן עדיף להכינו במיקסר או בלישה ביד. בהצלחה!

    Avatar
    גילה עיאש

    קרים האם אני יכולה להמיר את החמאה בשמו ובאיזו כמות?תודה

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר חמאה בשמן ואז יש לשים כ-20% שמן יותר מכמות החמאה שבמתכון. אפשר גם להמיר במחמאה.

    Avatar
    לאה

    החלפתי את החמאה למחמאה ואת השמנת החלבית לפרווה ויצא מושלם פריכות רכות טעימות פשוט מושלמות נסתי הרבה מתכונים ופעם ראשונה יצא לי ממש מוצלח תודה רבה רבה

    Avatar
    ששימרית כהן

    היי על איזו פונקציה בתנור מכינים את העוגיות?

      Foody team
      Foody team

      היי, רצוי להכין בחום עליון תחתון (תוכנית רגילה) אלא אם יש הרבה תבניות יחד ואז אפשר להשתמש בטורבו. בהצלחה!

    Avatar
    שימרית כהן

    אם יש לי ביצה m לשים ביצה אחת או 2?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להשתמש בביצה אחת בלבד. אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף לו עוד חלמון (לא ביצה שלמה). בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody