עוגיות רולדה תמרים של קרין גורן

תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
  • קרין
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
  3. מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
  5. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  7. מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
  • אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    נורית חדד

    חבל על המוצרים, העבודה והלכלוך. בצק מאוד קשה לעבודה יותר מידי מושי. חבל על הזמן שלי. מסירה את המתכון

      Foody team
      Foody team

      קיררת את הבצק?

      Avatar
      אביבה

      את הבצק אני מכינה עם מיץ תפוזים א.אפיה סוכר וניל וקמח כמה שניכנס

    Avatar
    אלמוג וטורי

    אם יש לי ביצה m לשים ביצה אחת או 2?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להשתמש בביצה אחת בלבד. אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף לו עוד חלמון (לא ביצה שלמה). בהצלחה!

    Avatar
    אלמוג וטורי

    היי על איזו פונקציה בתנור מכינים את העוגיות?

      Foody team
      Foody team

      היי, רצוי להכין בחום עליון תחתון (תוכנית רגילה) אלא אם יש הרבה תבניות יחד ואז אפשר להשתמש בטורבו. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות