עוגיות רולדה תמרים של קרין גורן

תמיד רציתם לדעת איך להכין עוגיות תמרים? קרין משתפת במתכון של עוגיות רולדה תמרים פריכות במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
  3. מוסיפים את החלמון עם כ-1/4 מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את יתרת הקמח ואת השמנת המתוקה ומעבדים ליצירת בצק.
  5. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  7. מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
  • אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar

    שימי לב שבשום מקום במתכון לא רשום מתי להוסיף את 3/4 הקמח הנותרים ואת השמנת המתוקה.

      Avatar
      Foody Foody

      תיקנו את המתכון. תודה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody