
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
2 כפיות שבבי צ’ילי יבש
-
1 כוס פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
- מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.
תגובות (8)
באופן ההכנה לא מצוין מתי מוסיפים את הצ’ילי
בשלב 3. תודה על ההערה, נעביר לתיקון ♥️
עוד שאלה, ניתן לאחסן את העוגיות בצנצנת על השיש או שבגלל הגבינה עדיף בקירור?
אפשר בצנצנת
האם ניתן לוותר על הפיסטוק?
אפשר כמובן אם לא אוהבים פיסטוק (:
הבחירה הקבועה שלי לעוגיות מלוחות, כבר כמה שנים טובות. פשוט מעולות. קל גם לשמור גליל אחד במקפיא ואז לחתוך ולאפות כל פעם שרוצים קצת. פשוט תענוג 🙂
תודה על השיתוף!