עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום

קבלו המלצה על מתכון נהדר של עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום - עוגיות מלוחות סופר טעימות וממכרות שמכינים בבית בלי מאמץ במעט מאוד זמן
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
  2. מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
  3. מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
  5. מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
  8. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    ליאת נקש

    באופן ההכנה לא מצוין מתי מוסיפים את הצ’ילי

      Avatar
      Foody Foody

      בשלב 3. תודה על ההערה, נעביר לתיקון ♥️

    Avatar
    ליאת נקש

    עוד שאלה, ניתן לאחסן את העוגיות בצנצנת על השיש או שבגלל הגבינה עדיף בקירור?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בצנצנת

    Avatar
    רותם זיקס

    האם ניתן לוותר על הפיסטוק?

      Foody team
      Foody team

      אפשר כמובן אם לא אוהבים פיסטוק (:

    Avatar
    ליטל

    הבחירה הקבועה שלי לעוגיות מלוחות, כבר כמה שנים טובות. פשוט מעולות. קל גם לשמור גליל אחד במקפיא ואז לחתוך ולאפות כל פעם שרוצים קצת. פשוט תענוג 🙂

      Foody team
      Foody team

      תודה על השיתוף!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody