עוגיות סבתא עם סוכר קינמון

עוגיות סבתא עם סוכר קינמון אלה עוגיות נוסטלגיות: ביתיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין בכל צורה שאוהבים או בצורות שונות
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

ההכנה של העוגיות האלה מהנה אפילו יותר כשיש הרבה חותכנים בצורות שונות בבית. שומרים אותן בצנצנת שקופה גדולה וזה רק תירוץ לאכול עוד עוגייה (אולי לעוגיית לב ולעוגיית כוכב יש טעם שונה? חייבים לבדוק…).

מצרכים

בצק

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי 1/2 ס”מ בערך.
  4. קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
  5. מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
  6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (42)

    Avatar
    מירי וקנין

    תודה על המתכון. יצא נהדר. דבר אחד לא יצא טוב, הסוכר עם הקינמון לא נדבקו לי לעוגיות.. כמעט הכל נשפך איכשהו … מה צריך לעשות שזה יידבק כיוון שזה מוסיף לטעם. תודה.

      Foody team
      Foody team

      יש להניח את העוגיות על התבנית ורק אחר כך לפזר בנדיבות את הסוכר והקינמון מעליהן בצורה מדוייקת מעל כל עוגייה. כך באפייה הסוכר נמס ו”נדבק” לעוגייה. בהצלחה!

    Avatar
    יעל ממן

    אפשר להמיר לאותה כמות קמח, אבל לשים קמח תופח? )נתקעתי בלי אבקת אפייה…)

      Foody team
      Foody team

      אפשרי בהחלט.

      Avatar
      נחמה שמן

      וואו, מתכון עם שמן שיוצא טוב!!! תודה.. הילדים טרפו וכבר מכינה עוד אחד.

    Avatar
    רחל בוקובזה

    תודה רבה על המתכון ,יצא מעולה טעים מאוד

      Avatar
      חלי טובי

      האם אפשרי לעשות את במיקסר ואם כן באיזה וו ובאיזה מהירות

      Foody team
      Foody team

      אפשר להכין בקערת המיקסר עם וו “גיטרה”. מהירות בינונית-גבוהה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody