
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים להכנת עוגיות תמרים מגולגלות
בצק עוגיות תמרים מגולגלות
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
300 גרם חמאה רכה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 שקית סוכר וניל
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים פושרים
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. קוצצים אגוזי מלך.
- לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות).
- מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
- מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
- אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
- פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
תגובות (229)
אפשר להמיר את המים בחלב? או נוזל אחר?
כן, זה אפשרי להמיר בחלב. אפשר גם במיץ תפוזים. בהצלחה!