עוגיות תמרים מהירות עם אגוזים וקינמון

עוגיות תמרים מהירות עם אגוזים וקינמון - קלות להכנה, פריכות וטעימות בטירוף. מכינים אותן מבצק פשוט וזריז שלא דורש קירור ומאוד נוח לעבודה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים להכנת עוגיות תמרים מגולגלות

בצק עוגיות תמרים מגולגלות

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. קוצצים אגוזי מלך.
  2. לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות).
  3. מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
  4. מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
  5. אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
  6. פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (167)

    Avatar
    תהיל

    היי! הכנתי את הבצק והמרתי את החמאה בשמן, אפילו לא הוספתי מים עדיין אבל הבצק ממש נוזלי כזה.. הוספתי עוד 50 גרם קמח זה קצת יותר טוב אבל תוהה לגבי המים..

      Foody team
      Foody team

      כשממירים חמאה בשמן יש להשתמש ב-20% פחות מכמות החמאה (משום שבחמאה יש גם שומן וגם מוצקי חלב לעומת השמן שיש בו רק שמן/שומן ללא מוצקים). טוב עשית שהוספת עוד קצת קמח לקבלת בצק נוח לעבודה. אין צורך להוסיף עוד נוזלים. בהצלחה!

    Avatar
    רחלי

    אם אפשר להכין מהבצק עוגיות ריבה

      Foody team
      Foody team

      אפשר למלא בריבה אחרת אך לא לקרוץ עוגיות מהבצק. הוא נוטה מאד להתרחב.

    Avatar
    Lihie Golan

    אפשר להחליף את החמרה במחמאה??

      Foody team
      Foody team

      כן. זה אפשרי.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody