עוגיות מגולגלות ג’מבו

עוגיות מגולגלות ג'מבו אלה עוגיות גדולות במיוחד עם מלית תמרים, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

עוגיות מגולגלות גדולות במיוחד, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך במיוחד מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים. ממרח תמרים הוא המילוי הקלאסי של העוגיות האלה, אבל אפשר למלא גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה - מה שאתם אוהבים.

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים בצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים אגוזים.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד (מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה).
  3. מוסיפים חלמון עם כרבע מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את שאר הקמח ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מאחדים בידיים.
  5. מעצבים רולדה במילוי ממרח תמרים: מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים מלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה).
  7. פורסים לעוגיות ואופים: מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות (מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך).
  8. מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.
  9. מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    ירדן בהרב

    מתכון מעולה!! המרתי לפרווה ויצא פיצוץ

      Avatar
      טליה זגורי

      איך המרת לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      מחמאה ושמנת צמחית

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר בשמן קוקוס, זה ישמור על המרקם טוב יותר

    Avatar
    ליאת

    היי תודה על המתכון, הכנתי ובשלב הלישה האחרון הבצק יצא ממש רטוב, והיה חסר המון קמח לאיזון. יכול להיות שחסרה כוס קמח במתכון?

      Avatar
      רויטל

      המתכונים שלה תמיד חסרים מרכיבים,אף פעם לא הצלחתי לאפות ממתכון שלה תמיד זה יוצא לא מוצלח

      Foody team
      Foody team

      יש צורך להשתמש בחלמון עבור המתכון הזה

    Avatar
    אילנית

    העוגיות הכי טעימותתתתת בעולם

    Avatar
    איילת בן הלל

    עשיתי היום, יצא מושלם!!! אין על המתכונים שלך!!תודה:)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody