עוגיות מגולגלות ג’מבו

עוגיות מגולגלות ג'מבו אלה עוגיות גדולות במיוחד עם מלית תמרים, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

עוגיות מגולגלות גדולות במיוחד, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך במיוחד מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים. ממרח תמרים הוא המילוי הקלאסי של העוגיות האלה, אבל אפשר למלא גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה - מה שאתם אוהבים.

מצרכים

בצק

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון L
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח תופח
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%

מלית

  • 1
    קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
  • 1 קורט מקל קינמון
  • אגוזי מלך

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים בצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים אגוזים.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד (מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה).
  3. מוסיפים חלמון עם כרבע מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את שאר הקמח ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מאחדים בידיים.
  5. מעצבים רולדה במילוי ממרח תמרים: מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים מלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה).
  7. פורסים לעוגיות ואופים: מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות (מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך).
  8. מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.
  9. מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody