-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק בהיר
תוספת לבצק כהה
-
1/4 כוס אבקת קקאו
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
- מנפים יחד קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
- מחלקים לשני חלקים ולשים לתוך 1/2 מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום.
- עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים בעזרת לבבות גדולים וקורצים לב קטן מתוך כל לב גדול. מחליפים את הלב הפנימי כך שיתקבל לב פנימי בצבע בצק מנוגד. נועצים שיפוד עץ או מקל בכל עוגייה ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
- מצננים לחלוטין לפני שמפרידים מהנייר.
- עוטפים בצלופן ונותנים במתנה למי שאוהבים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
- מנפים יחד קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
- מחלקים לשני חלקים ולשים לתוך 1/2 מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום.
- עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים בעזרת לבבות גדולים וקורצים לב קטן מתוך כל לב גדול. מחליפים את הלב הפנימי כך שיתקבל לב פנימי בצבע בצק מנוגד. נועצים שיפוד עץ או מקל בכל עוגייה ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
- מצננים לחלוטין לפני שמפרידים מהנייר.
- עוטפים בצלופן ונותנים במתנה למי שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
האם העוגיות טובות בהקפאה?
היי מירי, כן אפשר להקפיא אותן