עוגיות טחינה שמכינים בקלות של קרין גורן

קבלו מאיתנו המלצה חמה על מתכון של עוגיות טחינה שמכינים בקלות בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים ובלי צורך לגלגל. פריכות, רכות וטעימות
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לבצק רך, אבל לא דביק.
  3. מועכים בידיים את הבצק על גבי התבנית למלבן בעובי כ-1 ס”מ.
  4. חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס”מ). לוחצים את הפקאנים למרכז כל ריבוע.
  5. מפרידים לעוגיות ומניחים במרווחים.
  6. אופים 25 דקות עד להזהבה קלה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    מיכל

    פטנט נהדר! העוגיות יצאו נהדרות. אני מתה על עוגיות טחינה ושונאת להכין בגלל שלוקח המון זמן להכין ולגלגל אחת אחת. תודה על השדרוג!

    Avatar
    רותי

    אם רוצים אותן עגולות,נראה לי שאפשר לעטוף את הבצק בנייר האפיה ולגלגל מצד לצד עד שנהיי רולדה ואז לחתוך פרוסות ולהניח בתבנית עם מרווחים

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, כדאי לקרר את גליל הבצק לפני שחותכים כדי שהעוגיות לא ימעכו

    Avatar
    דנה

    האם ניתן להמיר את המחמאה בשמן? אם כן מה היחס ההמרה?

      Avatar
      Foody Foody

      אי אפשר להחליף בשמן כיוון שהוא נוזלי לעומת חמאה שהיא מוצקה.
      אפשר להחליף חמאה במחמאה או בשמן קוקוס

      Avatar
      קטי נאמני

      היי אם אני מחליפה חמאה בשמן קוקוס כמה שמן קוקוס צריך ? והאם זה יצא טעים ?

      Avatar
      Foody Foody

      זה יקבל ניחוח של קוקוס. עניין של טעם…
      כמות זהה

    Avatar
    מתן

    האם ניתן להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תופח?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, קמח רגיל עם אבקת אפיה (כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח)

    Avatar
    אתי

    הי שאלה, האם אפשר לותר על האגוזים ? ואם כן מה להוסיף במקום?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר או להחליף באגוזים אחרים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody