-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם חמאה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
הגשה
-
5 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג והקמח ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר האפייה ומאחדים קצת. אם הבצק יבש מדי ומתפורר, מוסיפים 1 כף שמן או מים קרים ומאחדים. אם הוא דביק מדי - מוסיפים טיפה קמח.
- מקמחים את הבצק מלמעלה ומרדדים לעובי של כמעט ס”מ. מקמחים שוב מלמעלה, קורצים לעוגיות בעזרת חותכנים ומטביעים חותמות. אפשר לקמח מדי פעם גם כל חותמת, כדי שלא תדבק.
- אם רוצים להשתמש במערוך חותמות, מקמחים את המערוך המיוחד ועוברים איתו על הבצק פעם אחת, להטבעת הדוגמה, ואז קורצים עוגיות בעזרת חותכנים.
- מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים כ-15 דקות להזהבה קלה. מצננים. מפזרים את אבקת הסוכר מעל כל עוגיה ומשפשים בידיים, כדי שהאבקה תכנס בין החריצים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג והקמח ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר האפייה ומאחדים קצת. אם הבצק יבש מדי ומתפורר, מוסיפים 1 כף שמן או מים קרים ומאחדים. אם הוא דביק מדי - מוסיפים טיפה קמח.
- מקמחים את הבצק מלמעלה ומרדדים לעובי של כמעט ס”מ. מקמחים שוב מלמעלה, קורצים לעוגיות בעזרת חותכנים ומטביעים חותמות. אפשר לקמח מדי פעם גם כל חותמת, כדי שלא תדבק.
- אם רוצים להשתמש במערוך חותמות, מקמחים את המערוך המיוחד ועוברים איתו על הבצק פעם אחת, להטבעת הדוגמה, ואז קורצים עוגיות בעזרת חותכנים.
- מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים כ-15 דקות להזהבה קלה. מצננים. מפזרים את אבקת הסוכר מעל כל עוגיה ומשפשים בידיים, כדי שהאבקה תכנס בין החריצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
החמאה צריכה להיות מומסת?
היי ענבל, החמאה אינה צריכה להיות מומסת.
הי קרין רציתי לשרול כמה זה 66.67 וגם 1.67
היי, בגלל ששינית את כמות העוגיות, הכמויות ירדו בשליש. תוכלי פשוט לשים 65 גרם אבקת סוכר, 2.5 כפות אינסטנט פודינג וניל ו230 גרם קמח לבן (בהגשה – 3 ושליש כפות אבקת סוכר) 🙂
היי קרין, האם העוגיות ישמרו על צורה ישרה וברורה אחרי אפיה ?
היי רוית, כן