עוגיות חלונות צבעוניים

עוגיות חלונות צבעוניים אלה עוגיות חמאה מתוקות, דקות, נימוחות ונמסות בפה עם קישוט מהמם של חלונות "זכוכית" צבעוניים העשויים מסוכריות
עוגיות חלונות צבעוניים אלה עוגיות חמאה מתוקות, דקות, נימוחות ונמסות בפה עם קישוט מהמם של חלונות "זכוכית" צבעוניים העשויים מסוכריות
  • קרין
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

חשוב לאפות את העוגיות האלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, כדי שהסוכריות הנמסות לא ידביקו את העוגיות לתבנית.

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפיה ולשים בידיים לבצק אחיד.
  2. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של 1/2 ס”מ בערך (אם הבצק יבש מדי - מוסיפים כף מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח או מכניסים למקפיא ל-10 דקות)
  3. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל 10 ס”מ ומניחים ברווחים גדולים על התבנית. קורצים בכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכן עוגיות קטן או פקק של בקבוק).
  4. מסירים את העטיפות מכל הסוכריות ושמים אותן לפי צבעים שונים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות בערמה גבוהה.
  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות ומבעבעות.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקשות. (זהירות ! הסוכריות המומסות חמות מאוד!)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ציפורה כהן

    תודה רבה על המתכון ורציתי לשאול זה משנה באיזה סוכריות משתמשים ואם אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה שיהיה פרווה.

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להשתמש בכל סוג של סוכריות קשות (חצי שקופות כאלו של פעם…) ואפשר עם מחמאה במקום חמאה. בהצלחה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody