
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים4
עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום, וחשק לעוד עוגייה. קמח, חמאה וממרח חלבה - זה כל מה שצריך כדי להכין אותן. אין צורך אפילו להוסיף סוכר לבצק, כי ממרח החלבה מספק לו את המתיקות הנדרשת.
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
- מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ.
- שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.
- מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס”מ.
- אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
תגובות (19)
קרין האלופה איזה מתכונים!! תודה רבה יש אפשרות לאפות בטוסטר אובן?
בוודאי 🙂
חייב במעבד מזון? או שניתן ללוש ביד?
ניתן ללוש ביד אך כדאי לךהקפיד ללוש כמה שפחות כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות
אפשר לשים ממרח אחר במקום חלבה?
קשה לומר. יתכן וממרח שוקולד יעבוד פה.
אפשר להמיר את הממרח חלבה בטחינה וסוכר או דבש? אם כן, מה הכמויות?
קשב לומר, כיוון שטחינה היא נוזלית וזה עשוי לשנות את המרקם של העוגיות
האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום ממרח חלבה?
לא, טחינה גולמית נוזלית ביחד לממרח חלבה
מקסימה!
תודה רבה יצא טעים. מי שאוהב מתוק עדיף להוסיף קצת סוכר
כמה שווה כוס ממרח בגרמים?
האם אפשר להשתמש בחלוה מפוררת?
למה לא ממרח חלבה ניתן להשיג הכל רשתות המזון זה המתכון ככה המסה מתגבשת ולא הורס את המרקם 😋🤞
האם אפשר שמן זית במקום חמאה?
אי אפשר להחליף את החמאה הרכה בשמן זית במקרה הזה. אם הסיבה היא הפיכת העוגיות לפרווה, אפשר להשתמש במחמאה או מרגרינה. בהצלחה!
אפשר להשתמש בשערות חלבה במקום?
היי, לא כדאי להשתמש בשערות חלבה משום שהבצק יצא יבש מדי. בהצלחה!