עוגיות חלבה מ-4 רכיבים

עוגיות חלבה מ-4 רכיבים אלה עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש, ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום, וחשק לעוד עוגייה. קמח, חמאה וממרח חלבה - זה כל מה שצריך כדי להכין אותן. אין צורך אפילו להוסיף סוכר לבצק, כי ממרח החלבה מספק לו את המתיקות הנדרשת.

מצרכים

בצק

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס ממרח חלבה

קישוט

  • 1/2 כוס שומשום

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
  3. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ.
  4. שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.
  5. מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס”מ.
  6. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody