עוגיות חלבה מ-4 רכיבים

עוגיות חלבה מ-4 רכיבים אלה עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש, ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום
עוגיות חלבה מ-4 רכיבים אלה עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש, ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום
  • קרין
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום, וחשק לעוד עוגייה. קמח, חמאה וממרח חלבה – זה כל מה שצריך כדי להכין אותן. אין צורך אפילו להוסיף סוכר לבצק, כי ממרח החלבה מספק לו את המתיקות הנדרשת.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
  3. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ.
  4. שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.
  5. מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס”מ.
  6. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    שריאל

    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל או שמן קוקוס ואת הממרח לחלבה מפוררת? אם כן מאשמח לדעת כמויות

      Foody team
      Foody team

      במתכון הזה לא מומלץ להמיר

    Avatar
    ברסאנו רחל

    כל המחברות שלי הם של המתכוני שלך את מוכשרת ומסבירה הכי טוב . תודה לך

      Foody team
      Foody team

      בשמחה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody