• זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק בהיר

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2
    כוס או 60 גרם אבקת סוכר
  • 1 קורט מלח דק
  • 3/4
    כוס או 120 גרם קמח לבן

בצק כהה

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2
    כוס או 60 גרם אבקת סוכר
  • 1 קורט מלח דק
  • 3/4
    כוס או 110 גרם קמח לבן
  • 2
    כפות או 20 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית קפה נמס

קישוט

  • שוקולד צ’יפס
  • שוקולד צ’יפס לבן

אופן הכנה

  1. מכינים קודם את הבצק הבהיר: במעבד מזון או במיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
  2. מכינים את הבצק הכהה: במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
  3. מעצבים את העוגיות: מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי.
  4. אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות.
  5. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody