עוגיות בוהן

עוגיות בוהן אלה עוגיות ביס צבעוניות שישמחו את חובבי המתוקים באשר הם, קטנים וגדולים. מכינים עוגיות עם שקע במרכז וממלאים לפי הטעם האישי
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

המתכון של היפהפיות האלה שייך לויולה גורן מ”קפה ויולה” בגבעתיים. ויולה היא קונדיטורית מוכשרת (שדווקא כן מגלה את הסודות שלה), ולמרות השם - לצערי אנחנו לא קרובות משפחה. אלה עוגיות ביס צבעוניות שישמחו את חובבי המתוקים באשר הם - קטנים וגדולים. ולמה קוראים להן עוגיות בוהן? מיד תגלו.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס”מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.
  4. אופים ומרכיבים: אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים.
  5. ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    אתי שמיר

    אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן מה הכמות?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף יחד ההמרה הוא על כל 100 גרם חמאה:85 גרם שמן. בהצלחה.

    Avatar
    אבי

    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן הקמח הקמח מלא 80 אחוז?

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא להחליף את כל כמות הקמח הלבן בקמח מלא. אפשר 50% במתכון הזה. בהצלחה(:

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן, יש לשים לב לגמישות הבצק, אולי יהיה צורך לשנות את כמות הנוזלים במעט.

    Avatar
    אור

    אפשר ללוש ביד? אין לי מעבד או מיקסר

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להכין גם בידיים. אחרי שמערבבים יחד את המצרכים יש למולל את התערובת בין הידיים (כמו בהכנת קוסקוס) כדי שיווצרו מעין פירורים. בהצלחה רבה(:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody