עוגות תאנה-פקאן אישיות

עוגות תאנה-פקאן אישיות אלה עוגות בחושות קטנות, רכות ונימוחות, פשוטות להכנה, שמשלבות טעמים משגעים של פקאן, תאנה וסירופ מייפל
עוגות תאנה-פקאן אישיות אלה עוגות בחושות קטנות, רכות ונימוחות, פשוטות להכנה, שמשלבות טעמים משגעים של פקאן, תאנה וסירופ מייפל
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

רוטב מייפל


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
  2. שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
  3. מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
  5. מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  7. מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות