עוגות תאנה-פקאן אישיות

עוגות תאנה-פקאן אישיות אלה עוגות בחושות קטנות, רכות ונימוחות, פשוטות להכנה, שמשלבות טעמים משגעים של פקאן, תאנה וסירופ מייפל
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

  • 2
    כוסות או 300 גרם תאנים מיובשות
  • 2
    כוסות או 480 מ"ל מים רותחים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1
    כוס או 240 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 3 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1
    כוס או 100 גרם אגוזי פקאן

רוטב מייפל

  • 1
    כוס או 360 גרם סירופ מייפל
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם חמאה

הגשה

  • גלידה מוכנה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
  2. שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
  3. מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
  5. מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  7. מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody