עוגות יומולדת אישיות לילדים בגביעי גלידה

עוגות יומולדת אישיות לילדים בגביעי גלידה זו עוגת שוקולד בחושה פטנט שאופים ישירות בתוך הגביעים המוכנים, ומקבלים קינוח מקורי, טעים ומהמם
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס אבקה להכנת שוקו
  • שמנת חמוצה 15%
  • 1
    כוס או 140 גרם קמח תופח
  • 20 גביע ופל לגלידה בינוניים

ציפוי

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 250 גרם שוקולד חלב

קישוט

  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

  1. ממלאים את הגביעים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. מוזגים את תערובת העוגה לגביעים (הכי נוח עם קנקן אבל אפשר גם בעזרת מצקת): ממלאים כל גביע עד שלושת רבעי גובה ולא יותר, אחרת העוגה תגלוש במהלך האפייה.
  3. מכניסים לתנור מיד לאחר המילוי (אם משאירים את הגביעים המלאים בחוץ הם עלולים להתרכך ולדלוף).
  4. אופים למשך כ-15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי. מצננים.
  5. מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
  6. טובלים את הגביעים הפוכים בתוך הציפוי ומקשטים בסוכריות.

הערות

  • יש להשתמש בגביעי גלידה עם בסיס שטוח (לא שפיצי) - להשיג בסופרים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody