עוגות גבינה לימון-דובדבן

תכירו עוגות גבינה לימון-דובדבן שמכינים בתבניות אישיות למתן מראה מיוחד וחגיגי במיוחד. עוגות רכות וטעימות שמשלבות שני טעמים נדירים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תחתית

  • 3 כוסות קורנפלור
  • 100 גרם חמאה

מלית גבינה

  • 700 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 4 ביצים L
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 2 גביעי שמנות חמוצות

הפתעת דובדבן

  • 1 חופן דובדבנים טריים

הגשה

  • דובדבני אמרנה

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי קורנפלקס עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות איטית (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, קליפת לימון, ביצים. ושמנת חמוצה
  4. מעבירים חלק מהבלילה לקערית קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לקערה עם יתרת הבלילה ומעבדים לתערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: ממלאים את התבניות בתערובת הגבינה עד 3/4 מגובה הדפנות. מטביעים בכל תבנית דובדבן מגולען. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
  6. מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מקשטים ברוטב דובדבנים או בדובדבני אמרנה בסירופ, ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את דובדבני האמרנה בדובדבנים מבושלים 5 דקות עם מעט סוכר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody