עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד של השף אורן גירון

קבלו מתכון נפלא של עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד של השף אורן גירון - עוגות אפויות, רכות ונימוחות עם הפתעה שוקולדית במרכז
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית

  • 150 גרם פתי בר וניל
  • 100 גרם חמאה

מלית גבינה

  • 500 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים L
  • 2
    כפות או 20 גרם קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%

מלית שוקולד

  • 16 קוביות שוקולד מריר

רוטב שוקולד

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  3. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
  4. מרכיבים ואופים: יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים 2 קוביות שוקולד (או טראפל) במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות). אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
  5. מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מגישים בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר.
  6. מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם: מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את הרוטב החם על העוגה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody