עוגה עם שם שמסתתר בפנים

במקום להכין עוגת יום הולדת סטנדרטית, קבלו גרסה מדליקה במיוחד - עוגה עם שם שמסתתר בפנים! לא תאמינו כמה קל להכין אותה
1 5
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

במקום לכתוב את שם חתן היומולדת על העוגה מבחוץ - אפשר להחביא אותו בתוך העוגה, והוא יתגלה רק כשנפרוס אותה. כל עוד השם קצר זה אפילו לא מאוד מסובך. על בסיס אותו עיקרון אפשר להחביא גם צורות אחרות בעוגה: לב, כוכב, חתול - כל דבר שיש לכם קורצן עוגיות בצורה שלו. רק שימו לב שאחרי כל ההשקעה אתם פורסים את העוגה מהכיוון הנכון (אם תפרסו אותה מהצד ההפוך יתקבל כתב ראי - את הפרוסות אפשר יהיה להפוך, אבל העוגה שתשאר בתבנית תהיה פחות מרשימה; ואם תפרסו בטעות לאורך במקום לרוחב, האפקט כולו ילך לאיבוד).

מצרכים להכנת עוגה עם שם

לכתיבת השם

לעוגת וניל בחושה

לציפוי שוקולד

לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה

  • קורצים מעוגות השוקולד אותיות לשם: פורסים כל אחת מהעוגות ל-3 פרוסות רוחב. קורצים בחותכני עוגיות את האותיות הרצויות (בערך 10 יח’ מכל אות). שמים בצד.
  • מכינים את תערובת עוגת הווניל: מחממים תנור ל-150מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית 2 דקות, לקבלת תערובת קרמית.
  • מוסיפים ביצים (עדיף להוסיף אחת-אחת - כך שכל ביצה תכנס רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת) ומעבדים לאיחוד.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה קמח לסירוגין עם שמנת חמוצה (בפעמיים-שלוש, מתחילים ומסיימים בקמח).
  • מרכיבים ואופים: משטחים בערך שליש מהתערובת בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • מעמידים את האותיות בטורים מעל הבלילה: אם מעמידים אותיות כמו ד’ או ר’- אפשר לערום מעט תערובת לאורך הטור כדי לתת תמיכה לחלק ש”באוויר”. אין צורך להגיע לכל החריצים שבין האותיות- באפייה העוגה תתפח ותמלא אותם (כן, איכשהו אפילו אותיות כמו ס’ או ם’ מתמלאות במרכז…). מכסים בשאר התערובת בעדינות. משתדלים לזכור את את כיוון הסידור (הוא יקבע מאיזה צד נפרוס את העוגה).
  • אופים כ-60-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש (כדי לשמור על גובה העוגה, שלא תתפח מדי, אחרי כ-40 דקות של אפייה כדאי להניח מעל העוגה נייר אפייה משומן, שעליו תבנית זהה וריקה שתשתמש כמשקולת).
  • מכינים ציפוי, מצפים ומקשטים: מחממים בסיר על אש קטנה שמנת מתוקה לסף רתיחה וטורפים פנימה שוקולד. מצננים מעט (וזו ההזדמנות לוודא בפעם האחרונה מה כיוון הפריסה הרצוי) ומוזגים על העוגה לציפוי. מקשטים את העוגה גם בסוכריות, אם רוצים. מביאים בשלמות לשולחן - ופורסים מול האורחים.

הערות

  • טמפ' האפייה נמוכה, כדי שהעוגה תעלה באופן איטי ואחיד ללא בליטות והשם שבפנים לא יתעוות. החסרון בשיטה הזו הוא העוגה יוצאת יבשה יחסית. מי שמעדיף את העוגות שלו עסיסיות, יכול להרטיב את העוגה המוכנה (אחרי שמצננים אותה מעט, ולפני שמצפים) בסירופ מהיר מ-3/4 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס סירופ מייפל.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי שלא 🙂
      קורצים אותיות עם חותכני הפלסטיק ומכניסים את האותיות לתוך העוגה, בלי החותכנים כמובן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody