עוגה ג’ינג’ית עם נמשים

עוגה ג'ינג'ית עם נמשים זה שידוך בין עוגת קן נמלים הברזילאית לעוגת גזר, והתוצאה יוצאת טעימה, כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת “קן נמלים” (Bolo Formigueiro בפורטוגזית) היא עוגה לבנה מנוקדת סוכריות מזרה שוקולד, שמכינים בברזיל כדי לשעשע את הילדים. שידכתי את הרעיון החמוד לעוגה שהכנתי ממיץ גזר - ויצאה לי עוגה כתומה, עסיסית ורכה, מנוקדת בנמשים של שוקולד…

את מיץ הגזר אפשר לקנות מדוכן מיצים. ואפשר גם לסחוט בבית, אם יש לכם מסחטה לפירות קשים (מסחטת תפוזים ידנית לא תעזור כאן…) - ומשאריות הגזר להכין עוגת גזר לגדולים.

מצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 2
    שקיות או 20 גרם סוכר וניל
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל מיץ גזר
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 7
    כפות או 100 גרם סוכריות שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה, בהירה ואוורירית.
  3. מוסיפים שמן במזיגה איטית (על דופן קערת המיקסר), תוך כדי הקצפה. מוסיפים מיץ גזר במזיגה באותו האופן, תוך כדי הקצפה.
  4. מנמיכים מהירות למינימום, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט, רק עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה סוכריות שוקולד.
  5. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 60-50 דקות, עד שהעוגה תפוחה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט ומגישים.
  7. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody