עוגה בחושה בלי חמאה

מתכון מנצח וטעים בטירוף של עוגה בחושה שמכינים בלי חמאה, אבל עם קצפת, פקאן סיני, חלבה ומקופלת. עוגת שכבות מרשימה וטעימה בין בחושה לטורט
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מתחילים בהכנת קצפת, ומוסיפים לה את שאר המרכיבים. אפשר להכין את המתכון בתור עוגה בחושה לבנה פשוטה ונהדרת, יותר קלילה מעוגה בחושה רגילה - משהו בין טורט לעוגת חמאה. אבל הכי טעים לבנות אותה בשכבות עם דברים טובים בפנים ולקבל עוגה בחושה משודרגת.

מצרכים להכנת עוגה בחושה

עוגה בחושה בטעם וניל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
  3. מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
  4. טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
  5. משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
  6. ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
  7. אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  8. מצננים לפני שמחלצים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar

    א. בחומרים רשום אגוזי פקאן, וזה מה שקניתי (רק באופן ההכנה מצוין פקאן סיני). האם יצליח גם עם פקאן רגיל?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי! ואנחנו מתקנים את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אם העוגה האהובה עליכם היא עוגה בחושה - אל תפספסו את העוגה הזאת. עוגה בחושה קלאסית, רכה וקלה להכנה בטעם וניל - מסוג מתכוני הבסיס שתמיד טוב שיש בבית. זוהי עוגה בחושה טעימה ומהירה במיוחד שמכינים בקערה אחת והיא לא מכילה אפילו גרם אחד של חמאה. כמה דקות הכנה, ויש לכם עוגה בחושה וניל מושלמת שאפשר להוסיף לה כל מה שאוהבים.