סקונס

יצא לכם כבר לטעום סקונס? אין לכם מושג מה זה? סקונס זה לחמניות חמאה מפורסמות מאנגליה, פשוטות ומהירות הכנה, שהכי טעים להגיש עם תוספת חמאה וריבה
יצא לכם כבר לטעום סקונס? אין לכם מושג מה זה? סקונס זה לחמניות חמאה מפורסמות מאנגליה, פשוטות ומהירות הכנה, שהכי טעים להגיש עם תוספת חמאה וריבה
  • קרין
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

לחמניות חמאה מהירות. מתכון של ג’וליאנה אורם, לונדון.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
  4. לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
  6. בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
  7. מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
  8. מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
  9. מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (16)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      קמח כוסמין לבן, אבל לא מומלץ

    Avatar
    אמיל

    מתכון מעולה . הכנתי הרבה פעמים, לפעמים מוסיף צימוקים.

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות