-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
לחמניות חמאה מהירות. מתכון של ג’וליאנה אורם, לונדון.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
- לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
- בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
- מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
- מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
- לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
- בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
- מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
- מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (22)
אהלן, יש דרך לעשות את הסקונס פרווה?
אפשר להמיר את החלב בחלב צמחי ואת החמאה במחמאה/מרגרינה/נטורינה
הבצק היה דביק מאוד בלי שום סיבה, הכמות יצאה בקושי 12 והם עוד היו מאוד קטנים. הסקונסים נראו מוכנים (זהובים, כמעט שרופים מבחוץ) ועדיין הבפנים היה פשוט בצק ולא מוכן בכלל גם אחרי שהנמכתי את החום וגם אחרי רבע שעה. אני *מאוד* לא ממליצה לעשות, יש הרבה מתכונים אחרים שיעבדו יותר טוב. אל תעשו עם המתכון הזה.
היי, קשה מאוד לדעת מה יצא לא טוב, המתכון נבדק והוא תקין, כנראה משהו במהלך ההכנה לא היה נכון