
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
לחמניות חמאה מהירות. מתכון של ג’וליאנה אורם, לונדון.
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
- לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
- בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
- מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
- מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
תגובות (6)
תודה על המתכון. רציתי לשאול מה ההבדל בתוצאה (מרקם, מראה, עמידות) לעומת המתכון שלך שמופיע בששת מאפים, ומבוסס על רוויון ושמנת? איזה מהם עדיף בעינייך אם ההגשה היא כשעתיים אחרי האפיה?
ההבדל אינו גדול, זה עניין של טעם אישי ולא תמיד בכלל מרגישים בהבדל 🙂
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן נגיד קמח כרגיל?
אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים וקוקוס, המקרם יהיה מעט שונה. בהצלחה.
שלום רציתי לשאול האם אפשר לעשות חצי מהכמות קמח מלא? וגם האם אפשר להקפיא אותם או שזה יהרוס ואחרי הקפאה הם לא היו אותו בדבר?
היי, אפשר להמיר חצי מכמות הקמח הקמח מלא, הבצק יהיה מעט דחוס יותר. מומלץ להקפיא לפני האפייה ואז להפשיר לילה במקרר ולהתפיח לפי הוראות ההכנה שמתכון.