סקונס

יצא לכם כבר לטעום סקונס? אין לכם מושג מה זה? סקונס זה לחמניות חמאה מפורסמות מאנגליה, פשוטות ומהירות הכנה, שהכי טעים להגיש עם תוספת חמאה וריבה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

לחמניות חמאה מהירות. מתכון של ג’וליאנה אורם, לונדון.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
  4. לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
  6. בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
  7. מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
  8. מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
  9. מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    שי שגיא

    תודה על המתכון. רציתי לשאול מה ההבדל בתוצאה (מרקם, מראה, עמידות) לעומת המתכון שלך שמופיע בששת מאפים, ומבוסס על רוויון ושמנת? איזה מהם עדיף בעינייך אם ההגשה היא כשעתיים אחרי האפיה?

      Avatar
      Foody Foody

      ההבדל אינו גדול, זה עניין של טעם אישי ולא תמיד בכלל מרגישים בהבדל 🙂

    Avatar
    ניצן

    האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן נגיד קמח כרגיל?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים וקוקוס, המקרם יהיה מעט שונה. בהצלחה.

    Avatar
    גרין טניה

    שלום רציתי לשאול האם אפשר לעשות חצי מהכמות קמח מלא? וגם האם אפשר להקפיא אותם או שזה יהרוס ואחרי הקפאה הם לא היו אותו בדבר?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להמיר חצי מכמות הקמח הקמח מלא, הבצק יהיה מעט דחוס יותר. מומלץ להקפיא לפני האפייה ואז להפשיר לילה במקרר ולהתפיח לפי הוראות ההכנה שמתכון.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody