
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
המשפט שאני שומעת הכי הרבה מכם הוא “הכנו את העוגה ה-זאתי שלך” - ובמקביל האצבע מציירת עיגולים באוויר. ובאמת, אם הייתי צריכה לבחור עוגה אחת שהכי מזוהה איתי - הייתי בוחרת בלי היסוס בעוגת הספירלה מהספר “סודות מתוקים”. היא גם אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. אז בהשראתה פיתחתי את העוגה הבאה: עוגת קוקוס בחושה - עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד של פסי השוקולד הוא השוס הגדול שלה. התוצאה הסופית יפהפייה ונראית מאוד מתוחכמת, אבל הטכניקה מאוד פשוטה. באופן מפתיע, למרות שהעוגה מכילה קוקוס וגם חלב קוקוס, היא טעימה גם למי שלא משתגע על קוקוס (בדקתי על אמא שלי).
מצרכים
תערובת שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם מרגרינה
עוגה
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם שמן קנולה
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
2כוסות או 200 גרם קוקוס טחון
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד וחמאה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
- מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
- אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
- אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
תגובות (41)
אם אני רוצה את כל העוגה שוקולדית, ללא הספירלה. כמה תוספת של שוקולד מריר אני צריכה להוסיף?
היי, פשוט לא מוסיפים את הקוקוס או שבוחרים להכין עוגת שוקולד נפלאה אחרת כמו זו למשל: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%95%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%99-%d7%a7%d7%a6%d7%a4%d7%aa/
היי קרין, אפשר להחליף את חלב הקוקוס במיץ תפוחים?
חלב הקוקוס חשוב לטעם ולמרקם של העוגה.
איזה מספר תבנית?
תבנית בקוטר 26 ס”מ.
אפשר לשמור במקרר?
כן, זה אפשרי.
האם כמות של מצקת תתפרס עפ כל הקוטר?
אכן כן, שכבה דקה (: בהצלחה!
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב קוקוס?
כן. בהחלט (:
הבלילה עם השוקולד יצאה נורא סמיכה.
אז אפשר לחמם מעט במיקרו כדי לרכך בחזרה. בהצלחה!