-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
המשפט שאני שומעת הכי הרבה מכם הוא “הכנו את העוגה ה-זאתי שלך” – ובמקביל האצבע מציירת עיגולים באוויר. ובאמת, אם הייתי צריכה לבחור עוגה אחת שהכי מזוהה איתי – הייתי בוחרת בלי היסוס בעוגת הספירלה מהספר “סודות מתוקים”. היא גם אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. אז בהשראתה פיתחתי את העוגה הבאה: עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד של פסי השוקולד הוא השוס הגדול שלה. התוצאה הסופית יפהפייה ונראית מאוד מתוחכמת, אבל הטכניקה מאוד פשוטה. באופן מפתיע, למרות שהעוגה מכילה קוקוס וגם חלב קוקוס, היא טעימה גם למי שלא משתגע על קוקוס (בדקתי על אמא שלי).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם מרגרינה
עוגה
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם שמן קנולה
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
2כוסות או 200 גרם קוקוס טחון
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד ומרגרינה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
- מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
- אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד ומרגרינה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
- מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
- אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
- אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
- אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
תגובות (79)
בסרטון השימוש בחמאה ובמתכון הכתוב צוין מרגרינה. האם יש מניעה להישאר עם חמאה?
היי אדיר, אין בעיה להשתמש בחמאה
שלום הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. העוגה יצאה לא אפויה באמצע הכל נשפך מהאמצע והחזרתי לרבע שעה לתנור. לאחר מכן עוד פעם העוגה נשפכה מהאמצע. עכשיו זה כבר כמעט שעתיים בתנור. מה זה למה זה ככה??
היי נועה, זמן האפיה משתנה מתנור לתנור וצריך לוודא שהתנור על החום הנכון ושפיזור החום תקין.
הי לאה. כל תחליף חלב יעבוד כאן.