ספירלה קוקוס ושוקולד

ספירלה קוקוס ושוקולד זאת עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד בטכניקה פשוטה של פסי השוקולד הוא השוס והיופי הגדול שלה
ספירלה קוקוס ושוקולד זאת עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד בטכניקה פשוטה של פסי השוקולד הוא השוס והיופי הגדול שלה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

המשפט שאני שומעת הכי הרבה מכם הוא “הכנו את העוגה ה-זאתי שלך” – ובמקביל האצבע מציירת עיגולים באוויר. ובאמת, אם הייתי צריכה לבחור עוגה אחת שהכי מזוהה איתי – הייתי בוחרת בלי היסוס בעוגת הספירלה מהספר “סודות מתוקים”. היא גם אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. אז בהשראתה פיתחתי את העוגה הבאה: עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד של פסי השוקולד הוא השוס הגדול שלה. התוצאה הסופית יפהפייה ונראית מאוד מתוחכמת, אבל הטכניקה מאוד פשוטה. באופן מפתיע, למרות שהעוגה מכילה קוקוס וגם חלב קוקוס, היא טעימה גם למי שלא משתגע על קוקוס (בדקתי על אמא שלי).

עוגות בחושות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד ומרגרינה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
  2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
  6. מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
  7. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
  • אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (79)

Avatar

    Avatar
    אדיר

    בסרטון השימוש בחמאה ובמתכון הכתוב צוין מרגרינה. האם יש מניעה להישאר עם חמאה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אדיר, אין בעיה להשתמש בחמאה

    Avatar
    נועה

    שלום הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. העוגה יצאה לא אפויה באמצע הכל נשפך מהאמצע והחזרתי לרבע שעה לתנור. לאחר מכן עוד פעם העוגה נשפכה מהאמצע. עכשיו זה כבר כמעט שעתיים בתנור. מה זה למה זה ככה??

      Avatar
      קרין גורן

      היי נועה, זמן האפיה משתנה מתנור לתנור וצריך לוודא שהתנור על החום הנכון ושפיזור החום תקין.

    Avatar
    קרין גורן

    הי לאה. כל תחליף חלב יעבוד כאן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות