ספירלה קוקוס ושוקולד

ספירלה קוקוס ושוקולד זאת עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד בטכניקה פשוטה של פסי השוקולד הוא השוס והיופי הגדול שלה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

המשפט שאני שומעת הכי הרבה מכם הוא “הכנו את העוגה ה-זאתי שלך” - ובמקביל האצבע מציירת עיגולים באוויר. ובאמת, אם הייתי צריכה לבחור עוגה אחת שהכי מזוהה איתי - הייתי בוחרת בלי היסוס בעוגת הספירלה מהספר “סודות מתוקים”. היא גם אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. אז בהשראתה פיתחתי את העוגה הבאה: עוגת קוקוס בחושה - עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד של פסי השוקולד הוא השוס הגדול שלה. התוצאה הסופית יפהפייה ונראית מאוד מתוחכמת, אבל הטכניקה מאוד פשוטה. באופן מפתיע, למרות שהעוגה מכילה קוקוס וגם חלב קוקוס, היא טעימה גם למי שלא משתגע על קוקוס (בדקתי על אמא שלי).

מצרכים

תערובת שוקולד

עוגה

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד וחמאה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
  2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
  6. מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
  7. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
  • אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    אדווה בן חמו

    אם אני רוצה את כל העוגה שוקולדית, ללא הספירלה. כמה תוספת של שוקולד מריר אני צריכה להוסיף?

    Avatar
    דסי

    היי קרין, אפשר להחליף את חלב הקוקוס במיץ תפוחים?

      Foody team
      Foody team

      חלב הקוקוס חשוב לטעם ולמרקם של העוגה.

      Foody team
      Foody team

      תבנית בקוטר 26 ס”מ.

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי.

    Avatar
    לאה וסרמן

    האם כמות של מצקת תתפרס עפ כל הקוטר?

      Foody team
      Foody team

      אכן כן, שכבה דקה (: בהצלחה!

    Avatar
    אוריין כהן

    אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב קוקוס?

      Foody team
      Foody team

      כן. בהחלט (:

    Avatar
    נורית

    הבלילה עם השוקולד יצאה נורא סמיכה.

      Foody team
      Foody team

      אז אפשר לחמם מעט במיקרו כדי לרכך בחזרה. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody