ספירלה קוקוס ושוקולד

ספירלה קוקוס ושוקולד זאת עוגת קוקוס בחושה – עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד בטכניקה פשוטה של פסי השוקולד הוא השוס והיופי הגדול שלה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

המשפט שאני שומעת הכי הרבה מכם הוא “הכנו את העוגה ה-זאתי שלך” - ובמקביל האצבע מציירת עיגולים באוויר. ובאמת, אם הייתי צריכה לבחור עוגה אחת שהכי מזוהה איתי - הייתי בוחרת בלי היסוס בעוגת הספירלה מהספר “סודות מתוקים”. היא גם אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין. אז בהשראתה פיתחתי את העוגה הבאה: עוגת קוקוס בחושה - עסיסית, רכה ונהדרת, שהעיצוב המיוחד של פסי השוקולד הוא השוס הגדול שלה. התוצאה הסופית יפהפייה ונראית מאוד מתוחכמת, אבל הטכניקה מאוד פשוטה. באופן מפתיע, למרות שהעוגה מכילה קוקוס וגם חלב קוקוס, היא טעימה גם למי שלא משתגע על קוקוס (בדקתי על אמא שלי).

מצרכים

תערובת שוקולד

עוגה

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: מחממים במיקרוגל שוקולד וחמאה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
  2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. בקערה טורפים ביצים, תמצית וניל וסוכר במשך דקה עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן וחלב קוקוס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקת אפייה) וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.
  6. מרכיבים ואופים: מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
  7. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. מצננים, פורסים (מתפעלים!) ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית: מחליפים את המרגרינה בחמאה, ואת חלב הקוקוס בשמנת מתוקה.
  • אפשר להלחיף את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (22)

    Avatar
    דנית שמוליז

    האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס? אם כן כמה?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט, באותה כמות

      Avatar
      דבי

      הי. ניסיתי ויצא טעייםםם . יש אפשרות להקיא?

      Avatar
      Foody Foody

      העוגה הזו לא עוברת הקפאה כל כך טוב, אז עדיף שלא

    Avatar
    דוד כהן

    האם אפשר להמיר את החלב קוקוס במיץ תפוזים או ענבים או משהו כזה? והאם באותה כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר במיץ תפוזים או בחלב צמחי אחר באותה הכמות

    Avatar
    נני בדמור

    חצי כמות תתאים לתבנית אינגליש קייק? לחתוך לחצי את כל הרכיבים?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט כן. בהצלחה!

    Avatar
    מירי כדורי

    היי, האם להקציף ביד או במקסר?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מירי,
      אפשר לטרוף ידנית במטרפה

    Avatar
    אני

    אם מחליפים חלב קוקוס בשמנת מתוקה , האם להשתמש בשתי קופסאות או מספיקה קופסה אחת בלבד? תודה על התשובה

      Avatar
      Foody Foody

      400 מ”ל, כוס ועוד 2/3 פחות כף

    Avatar
    דנה

    הכנתי את העוגה אבל נראה לי שיש טעות בזמן האפיה היא היתה מוכנה אחרי חצי שעה וכאן במתכון כתוב שצריך שעה ורבע זמן אפיה האם זה הגיוני ??

    Avatar
    אמיר

    היי , הכנתי את העוגה בעבר פעמיים , טעימה לאהובי קוקוס .. השתמשתי בקרם קוקוס .. אם אשתמש בחמאה במקום שמן , כמה חמאה שווה ערך לכוס שמן ? האם להמיס את החמאה או להקציף אותה רכה כם הסוכר ? אודה לך לתשובה

      Avatar
      Foody Foody

      להמיס, 200 גרם חמאה

    Avatar
    שיר כהן

    היי, כמה זה 400 מ”ל בכוסות מדידה (מהסט הבינלאומי)?

    Avatar
    שיר כהן

    אפשר לשים חצי כמות שמנת מתוקה וחצי כמות חלב קוקוס?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody