ספינג’ מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה). את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק).

מצרכים להכנת ספינג'

בצק ספינג'

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
  2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
  4. מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
  5. יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
  6. ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  7. מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
  8. מגישים מיד.
  9. רוצים לקבל במתנה את ספר המתכונים של קרין גורן לחג החנוכה? סופגניות אוראו, סופגניות עוואמה ודונאטס תפוחים? לחצו כאן והירשמו לאתר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מוריה ש

    ספינג’ מושלם! וקל להכנה… אין כמו לפתוח את החג עם המתכון הזה! תודה קרין.

תגובות (84)

Avatar

    Avatar
    רחל הוד

    כמה זמן צריך להתפיח בפעם השניה?

      Avatar
      Foody Foody

      עש להכפלת הנפח של הבצק. בימים קרין יותר זה יקח יותר זמן ובימים חמים פחות זמן

    Avatar
    שרון

    היי המיקסר שלי התקלקל הוא בתיקון באסה דווקא בחנוכה רציתי להכין סופגניות ואז מצאתי את המתכון הזה שאפשר להכין בלי מיקסר. אז רציתי לדעת כמה זה 800 מ”ל מים בכוס חד פעמי לשתיה חמה? תודה אני רוצה להכין מחר

      Avatar
      Foody Foody

      4 כוסות (כל כוס – 200 מ”ל)

    Avatar
    אורטל

    הבצק יוצא לי עם גושים, זה תקין? מה אמורים לעשות במצב הזה? מה אני עושה לא טוב?

      Avatar
      Foody Foody

      לערבב עוד קצת 🙂

      Avatar
      אורטל

      המשכתי ללוש אבל אז הבצק כבר נהיה פחות נוזלי כזה וגם כתוב לא ללוש יותר מדי….מה אני עושה לא בסדר שנהיים בכלל הגושים האלו?

      Avatar
      Foody Foody

      נסה בהתחלה לערבב ממש טוב ולהוסיף קמח בהדרגה

      Avatar
      אליענה רוזנפלד

      שמים קמח ומעט מים ומערבבים וכל פעם להוסיף עוד מים בהדרגה ככה לא יהיה גושים.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה! טיפ נהדר

    Avatar
    שרון

    היי אני צריכה להכין את הספינג בבוקר והארוע משפחתי בערב איך לשמור שיהיה טעים? יש לי אפשרות להכין רק בבוקר.

      Avatar
      Foody Foody

      להניח לו להתקרר ואז לשמור שקופסה אטומה

    Avatar
    אוריה

    היי אחרי התפחה שניה הבצק עדיין נוזלי. אין מים אבל העיסה לא בצקית היא נוזלת מהיד. מה לעשות? להוסיף קמח? אם כן אז כמה?

      Avatar
      Foody Foody

      להוסיף מעט קמח ולערבב עד שמרגיש שהבצק נוח לעבודה

      Avatar
      Foody Foody

      לא, זה בצק שמרים

    Avatar
    יובל

    אחרי הטיגון הספינג’ יוצא לי ממש בצקי. טיגנתי את זה בשמן עמוק, והצורה יצאה טובה. הבעיה היחידה זה שזה ממש לאכול בצק.. מה אני עושה לא בסדר?

      Avatar
      Foody Foody

      טמפרטורת השמן כנראה גבוהה מדי והוא משחים מבחוץ אבל לא מתבשל מבפנים. להנמיך את הלהבה

    Avatar
    שרון

    היי, קרין את מדהימה חשבתי שאני לא יצליח ביגלל שזה לא במיקסר , המיקסר שלי בתיקון. יצא חבל על הזמן קילו ספינג’ ניגמר בשניה. תודה לך אין עליך. את חייבת ליפתוח בית ספר לאפיה אין עליך חג שמח.

      Avatar
      Foody Foody

      איזה עדכון משמח. חג שמח! ♥️

    Avatar
    דורין

    הבצק יצא לא דביק במיוחד אחרי הוספת ערק מה לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      להוסיף איפה קמח 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      להוסיף טיפה קמח

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🤗

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים ספינג’? מי לא? 🙂 ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות או בייגלה. את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק). הן הכי טעימות כשהן טריות וחמות, ואי אפשר לעמוד בפני ספינג’ שהרגע יצאו מסיר שמן רותח. ראו הוזהרתם!