סינרול

סינרול זה מאפה שמרים מתוק ואוורירי בצורת שבלולים אישיים, קרוב משפחה של הסינבון האמריקאי המפורסם, עם נוכחות חזקה של קינמון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

מלית קינמון

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכינים את מלית הקינמון: מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.
  3. ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
  5. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    שרה יקותיאל

    הכנתי את זה 4 פעמים מרוב שזה טעים, תכינו זה אחד השווים!😋😍

    Avatar
    עדי פרץ

    נראה מעולה , אבל איך מכינים את הציפוי הלבן מלמעלה ?

      Avatar
      Foody Foody

      מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם 2-4 כפות מים לקבלת זיגוג סוכר במרקם הרצוי. בהצלחה!

      Avatar
      לירז רוזנברג

      את הציפוי הלבן שופכים לאחר אפיה או לפני?

      Avatar
      Foody Foody

      אחרי האפיה

      Avatar
      רונה

      חצי מיכל שמנת חמוצה (100 גר’) מעורבבת היטב עם 150 גר’ אבקת סוכר עד שאין גושים.

    Avatar
    מירוש

    האם מתאים למלא בנוטלה או חלבה. האם אפשר להתפיח במקרר כל הלילה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר למלא בכל ממרח שאוהבים, ואכן אפשר להתפיח במקרר כל הלילה

      Avatar
      מורן

      אחרי שהכנתי את הזיגוג מתי לשים על המאפה אחרי שהוא מתקרר ? איך מגיעים למצב שהזיגוג מתקשה

      Avatar
      Foody Foody

      מזגגים אחרי קירור, הזיגוג מתקשה עם הזמן, יש להכין אותו די סמיך ולא דליל מדי. ככל שהציפוי סמיך יותר כך הוא מתייבש מהר יותר

    Avatar
    אורית טלאור

    האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב? אם כן- באיזו כמות? אם לא, במה ניתן להחליף את החלב?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט, באותה הכמות

    Avatar
    בר פ

    האם ניתן להשתמש במלית בסוכר לבן במקום חום?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי

      Avatar
      רחל פיל

      האם אפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן של אסם ואיזה כמות לשים? תודה מראש רחל

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אותה כמות כמו שבמתכון ולהוריד את השמרים

    Avatar
    בר מ

    במה ניתן להמיר את החלב כדי לקבל מאפה פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      בשמנת צמחית או בקרם קוקוס

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, מחלקים ב-3 את הכמות המקורית

    Avatar
    יאנה

    מה עושים אם אין פודינג וניל?

      Avatar
      Foody Foody

      היי יאנה,
      אפשר להחליף פודינג וניל בכמות זהה של קורנפלור וכפית תמצית וניל

    Avatar
    אדוה קרישפין

    הכנתי את זה לראש השנה. יצא מושלם! חוסל תוך 5 דקות! בטוח שאכין שוב

      Avatar
      Foody Foody

      נהדר, שנה טובה!

    Avatar
    בתיה בגיינסקי שמיע

    כדי לקבל מתכון פרווה, את החמאה במילוי ניתן להחליף בשמן – פשוט למרוח על הבצק ואז לפזר מעל את שאר החומרים או שעדיף עם מחמאה/ מרגרינה ?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף מחמאה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody