-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 45 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
200 גרם חמאה רכה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם שקדים טחונים
-
250 גרם קמח לבן
-
1 כפית גדושה אבקת אפייה
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את השקדים, אבקת האפייה והקמח ומעבדים עד לקבלת בצק. הבצק אמור להיות קטיפתי למגע, נוח לגלגול ולא דביק - אם הוא יבש מדי מוסיפים כף שמן, ואם הוא דביק מוסיפים כף או שתיים קמח.
- מגלגלים פיסות מהבצק בגודל עגבניית שרי לכדורים, ומגלגלים כל כדור בידיים לגליל בקוטר 1 ס”מ. משמנים מעט את הידיים לפי הצורך.
- מכופפים כל גליל לחצי עיגול ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ורק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).
- מצננים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות), מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את השקדים, אבקת האפייה והקמח ומעבדים עד לקבלת בצק. הבצק אמור להיות קטיפתי למגע, נוח לגלגול ולא דביק - אם הוא יבש מדי מוסיפים כף שמן, ואם הוא דביק מוסיפים כף או שתיים קמח.
- מגלגלים פיסות מהבצק בגודל עגבניית שרי לכדורים, ומגלגלים כל כדור בידיים לגליל בקוטר 1 ס”מ. משמנים מעט את הידיים לפי הצורך.
- מכופפים כל גליל לחצי עיגול ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ורק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).
- מצננים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות), מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (128)
וואו לא יכול להיות שזה בצק של קרין. מתפורר ולא ניתן ליצור צורות. אולי היה צריך רק 200 גר קמח?הבצק שלי הולך לפחן
היי פנינה, זה בסדר שהבצק מתפורר. מכניסים למקרר להתגבשות לפני עיצוב הסהרונים