סברינה לפסח

סברינה לפסח זו גרסה מיוחדת של עוגות אישיות קטנות ומטריפות טבולות בסירופ ארומטי שמוגשות עם ענן קצפת ותותים. ויש גם גרסת פרווה
סברינה לפסח זו גרסה מיוחדת של עוגות אישיות קטנות ומטריפות טבולות בסירופ ארומטי שמוגשות עם ענן קצפת ותותים. ויש גם גרסת פרווה
  • קרין
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מי אמר שאין עוגות שוות בפסח? נסו את הסברינות האלה, עוגות קטנות ומטריפות שכולם יטרפו ברגע שתגישו לשולחן… קצת קצפת מעל, וכמה תותים חתוכים – ואתם מסודרים.

את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה אפשר להחליף ב-1/3 1 כוסות של קמח תופח לפסח (קמח מצות דק תופח). ואם רוצים להכין בגרסת פרווה? פשוט בוחרים בשוקולד מריר פרווה, מחליפים את החלב בחלב סויה, חלב קוקוס או תחליף חלב ייעודי (חלב ריץ’) וזוכרים שלא להוסיף ליקר חלבי.

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

סירופ

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הסברינות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית שקעים לסברינות משומנת ואופים 20-15 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.
  3. בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מים ו-3/4 כוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים. מחלצים את הסברינות החמימות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף, מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ (מי שאוהב סברינות ממש רטובות, יכול לטבול כל סברינה בסירופ ל-2 שניות). מצננים מעט.
  4. מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר. מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה. מקשטים כל סברינה בקצפת וחצאי תותים ומגישים.
  5. לעוד מתכונים טעימים ויצירתיים לפסח לחצו כאן

    עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח

    נמסיס - עוגת השוקולד המושלמת לשנה מושלמת!

    מתכון לשיפור מצב הרוח: טראפלס נוטלה שמכינים בקלי קלות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נועה

    היי במתכון כתוב שמנת חמוצה יש תחליף אם אני רוצה לעשות פרווה?

      Foody team
      Foody team

      מעדן סויה

קטגוריות