סברינה לפסח

סברינה לפסח זו גרסה מיוחדת של עוגות אישיות קטנות ומטריפות טבולות בסירופ ארומטי שמוגשות עם ענן קצפת ותותים. ויש גם גרסת פרווה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מי אמר שאין עוגות שוות בפסח? נסו את הסברינות האלה, עוגות קטנות ומטריפות שכולם יטרפו ברגע שתגישו לשולחן… קצת קצפת מעל, וכמה תותים חתוכים - ואתם מסודרים.

את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה אפשר להחליף ב-1/3 1 כוסות של קמח תופח לפסח (קמח מצות דק תופח). ואם רוצים להכין בגרסת פרווה? פשוט בוחרים בשוקולד מריר פרווה, מחליפים את החלב בחלב סויה, חלב קוקוס או תחליף חלב ייעודי (חלב ריץ’) וזוכרים שלא להוסיף ליקר חלבי.

מצרכים

עוגה

  • 3 ביצים L
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 2/3 כוס קמח מצה
  • 2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה

סירופ

  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל מים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל

הגשה

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • תותים

אופן הכנה

  1. מכינים את הסברינות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית שקעים לסברינות משומנת ואופים 20-15 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.
  3. בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מים ו-3/4 כוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים. מחלצים את הסברינות החמימות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף, מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ (מי שאוהב סברינות ממש רטובות, יכול לטבול כל סברינה בסירופ ל-2 שניות). מצננים מעט.
  4. מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר. מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה. מקשטים כל סברינה בקצפת וחצאי תותים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody