
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים4
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג בצק עלים קפוא
-
2 חלמונים L
-
200גרם או 2 כוסות גבינת פרמזן
-
2 כפות קמח לבן
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- אם הגבינה לא מגיעה מגוררת, מגררים על פומפייה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר האפייה.
- פותחים את גליל הבצק על משטח עבודה מקומח. אם הבצק עבה (יותר מ-1/2 ס”מ) - מרדדים קצת במערוך.
- בקערית טורפים קלות את החלמונים, מברישים את החצי הימני של הבצק ומקפלים מעל את החצי השמאלי. יתקבל בצק בעובי כפול.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרמזן והקמח, כדי שפירורי הגבינה לא יידבקו.
- מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל 1/2 מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק. הופכים לצד השני, מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה. מהדקים בידיים.
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומסובבים כל רצועה סביב עצמה. משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
- מסדרים את המקלות במרווח על גבי התבנית ואופים 30-25 דקות להשחמה. מגישים מיד.
הערות
- מיקום התבניות בתנור לא משנה, כך שאפשר להכניס כמה תבניות בבת אחת
- לא מומלץ לשמור את המקלות המוכנים יותר מכמה שעות. אבל אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא
תגובות (0)