מעמול פיסטוקים

  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצק

  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 5
    כפות או 75 מ"ל מי ורדים
  • 200 גרם חמאה רכה

מלית

  • 2 כוסות פיסטוקים קלויים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1 כף חמאה רכה
  • 1/2 כפית מי זהר

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים מי ורדים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק חלק.
  2. מכינים את המלית: קוצצים פיסטוקים. מערבבים יחד את הפיסטוקים עם סוכר, חמאה ומי זהר. ניתן להוסיף מעט קינמון, אם אוהבים.
  3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. צובטים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך ומגלגלים לכדורים. יוצרים שקע עמוק בכל כדור בעזרת האצבע, וממלאים בכפית שטוחה מהמלית. סוגרים את הבצק מסביב למלית לקבלת כדור ממולא. בעזרת פינצטה מיוחדת למעמול צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים כ-12 דקות, עד שהמעמולים זהובים בתחתית ורק מתחילים להזהיב מלמעלה. מצננים לחלוטין.
  5. לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody