ממתק פצפוצים

ממתק פצפוצים זה חטיף טעים וכשר לפסח, זריז ופשוט להכנה, שמכינים בצ'יק ובלי להסתבך על בסיס פצפוצי אורז, שוקולד לבן, טחינה גולמית וחלבה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ממתק

  • 1 כוס שומשום
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 כף קפה נמס
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 5 כוסות פצפוצי אורז
  • 100 גרם חלבה

ציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם חמאה

אופן הכנה

  1. קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד. מפוררים חלבה.
  2. בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
  4. מצפים ומגישים: ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
  5. מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody