מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש

מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש זה קינוח משפחתי, חגיגי, מרשים וטעים שמכינים בקערה גדולה ומגישים על מגש גביע. מתאים להגשה בכל חג מרכזי
מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש זה קינוח משפחתי, חגיגי, מרשים וטעים שמכינים בקערה גדולה ומגישים על מגש גביע. מתאים להגשה בכל חג מרכזי
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי


אופן הכנה

  1. שמים את רוב החלב בסיר - משאירים בקערית בצד בערך 1 כוס חלב.
  2. מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  3. במקביל מערבבים לתוך קערית החלב את הקורנפלור ומי הוורדים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
  4. כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את תערובת החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (זה קורה בתוך 20 שניות בערך).
  5. מסירים מיד מהאש, יוצקים לקערה ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב.
  6. הופכים את הקערה מעל גביע הגשה ודופקים קלות על הקערה - המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים את המלבי עם תותים חתוכים לרבעים, קינמון, דבש מתובל ופיסטוקים קצוצים.

    כל המתכונים המתוקים לראש השנה:

    עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

    פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

    בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR

    עוגת דבש גבוהה וחגיגית

    מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן

    לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא

    לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אושרת

    היי,כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

      Foody team
      Foody team

      2-3 ימים

    Avatar
    מיכל

    היי יש לי שאלה האם ניתן להשתמש בעמילן תירס (corn starch) במקום קמח תירס (cornflour)?

      Foody team
      Foody team

      כן. זה אפשרי. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody