
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל4 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
אופן הכנה
- שמים את רוב החלב בסיר - משאירים בקערית בצד בערך 1 כוס חלב.
- מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- במקביל מערבבים לתוך קערית החלב את הקורנפלור ומי הוורדים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
- כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את תערובת החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (זה קורה בתוך 20 שניות בערך).
- מסירים מיד מהאש, יוצקים לקערה ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב.
- הופכים את הקערה מעל גביע הגשה ודופקים קלות על הקערה - המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים את המלבי עם תותים חתוכים לרבעים, קינמון, דבש מתובל ופיסטוקים קצוצים.
כל המתכונים המתוקים לראש השנה:
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד
פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR
עוגת דבש גבוהה וחגיגית
מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן
לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא
לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש
תגובות (8)
לאיזה כמות זה מספיק? אם אני רוצה להמיר לכלים אישיים…
8 מנות
אפשר להקפיא?
לא, מלבי לא עובר הקפאה טוב. מוטב להכין לפני ההגשה
איך ממירים את החלבי פרווה?
המתכון הזה מבוסס על מוצרים חלביים. אפשר להשתמש בתחליפים מן הצומח – זה כמובן ישפיע על הטעם הסופי
היי יש לי שאלה האם ניתן להשתמש בעמילן תירס (corn starch) במקום קמח תירס (cornflour)?
כן. זה אפשרי. בהצלחה.