מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש

מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש זה קינוח משפחתי, חגיגי, מרשים וטעים שמכינים בקערה גדולה ומגישים על מגש גביע. מתאים להגשה בכל חג מרכזי
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

מלבי

אופן הכנה

  1. שמים את רוב החלב בסיר - משאירים בקערית בצד בערך 1 כוס חלב.
  2. מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  3. במקביל מערבבים לתוך קערית החלב את הקורנפלור ומי הוורדים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
  4. כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את תערובת החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (זה קורה בתוך 20 שניות בערך).
  5. מסירים מיד מהאש, יוצקים לקערה ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב.
  6. הופכים את הקערה מעל גביע הגשה ודופקים קלות על הקערה - המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים את המלבי עם תותים חתוכים לרבעים, קינמון, דבש מתובל ופיסטוקים קצוצים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody