מופלטה

מתכון מדהים למאכל הכי פופולרי של המימונה - מופלטה רכה, חמה וטעימה שהכי טעים להגיש עם דבש וחמאה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת מופלטה

בצק מופלטה

אופן הכנה

  1. בצק: מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית.
  4. פותחים כל כדור מופלטה בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
  5. מניחים עיגול של מופלטה על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק מופלטה נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  6. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק מופלטה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.

הערות

  • ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מוריה ש

    המופלטה המושלמת! קל להכנה וטעים בטירוףףף! תודה רבה קרין על עוד מתכון מוצלח 🙂

תגובות (5)

    Avatar
    שרון פלח

    אין שמרים בבצק של המופלטות?

      Foody team
      Foody team

      לא 🙂 רק קמח לבן

    Avatar
    נורית פישביין

    רצוי לרדד את עיגולי הבצק של המפלטה עם מערוך, תנסו ולא תתאכזבו

    Avatar
    איילה כהן

    מתכון מעולה! יצא דק מאוד וחיסלו את הצלחת. (לגבי החצי דקה ולהפוך – תלוי בעוצמת האש)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אין כמו מופלטה תוצרת בית! ה-קינוח אולטימטיבי למימונה, אבל באמת שקשה לעמוד בפני מופלטה לאורך כל השנה. מטגנים אותן בדרך ייחודית, הן רכות, זהובות ומושלמות עם חמאה ודבש. אם גם לכם מתחשק להכין פעם מופלטה תוצרת בית - אל תפספסו את המתכון הבא, שיהפוך לקבוע במחברת המתכונים שלכם.