מגדל סיגרים של בקלאווה

מגדל סיגרים של בקלאווה זה ערימה משגעת של סיגרים דקיקים על בסיס בצק פילו מוכן, במילוי תערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר ודבש
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

סיגרים

מלית אגוזים וקינמון

סירופ

הגשה

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
  3. מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
  4. מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
  5. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
  6. מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שרון

    מדובר על כוס חד פעמי שתיה קרה? אין לי כוס מידה . ועוד משהו, אפשר לגלגל את הבצק פילו אחרי שעשיתי הכול לגלגל אותו ולחתוך לחתיכות ולאפות כי לא כול כך הבנתי את עיניין הריבועים. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      לא, מדובר על כוס מידה של 240 מ”ל (כוס חד פעמית קרה היא 180 מ”ל)
      וכן, אפשר לגלגל ואז לחתוך, רק שאז המילוי אולי קצת ישפך החוצה…

    Avatar
    עירית

    האם ניתן לשמור את הסיגרים האפויים ללא הסירופ ורק לפני ההגשה לטבול אותם בסירופ. אם כן, היכן שומרים אותם?

      Foody team
      Foody team

      הי עירית. זה לא הכי אופטימלי, אבל אפשרי. תצנני ותשמרי בקופסה אטומה. תטבלי בסירופ כשהוא ממש חם. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody