
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
בלילה בהירה
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס רוויון
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
בלילה כהה
-
1 כף אבקת קקאו
הגשה
-
5 כוסות חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 חבילה עוגיות אוראו
-
1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים במנז’טים את תבנית המאפינס עם שקעי מדרגה גדולים.
- מכינים כוסות חלב להגשה המאפינס.
- מכינים את הבלילה הבהירה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את הריוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים למיקסר את תמצית הווניל ואת החומרים היבשים ומעבדים קצרות לאיחוד.
- מכינים את הבלילה הכהה: מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו וטורפים לאיחוד.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה בבלילה הבהירה. מוסיפים כף של הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה, למילוי השקע. מערבבים קלות כל עוגה בעזרת סכין, ליצרית דוגמת שיש.
- אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
- בינתיים מכינים קצפת: במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מניחים את המאפינס בתוך כוסות החלב, מקשטים בקצפת, עוגיות וממתקים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בחלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- אם נשאר שקע ריק בתבנית, ממלאים בו 2 כפות מים כדי לשמור שהתבנית לא תתחמם מדי באפייה
תגובה אחת
נראה מעולה! אשמח לקישור לרכישת התבנית