מאפינס שיש בצורת פטריה שילדים מאוד אוהבים

רוצים לשדרג את המתכון הקבוע שלכם למאפינס? למה שלא תכינו מאפינס שיש בצורת פטריה אכילה, מקושטת בקצפת, עוגיות וממתקים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בלילה בהירה

בלילה כהה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים במנז’טים את תבנית המאפינס עם שקעי מדרגה גדולים.
  2. מכינים כוסות חלב להגשה המאפינס.
  3. מכינים את הבלילה הבהירה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות לתערובת אוורירית.
  4. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
  5. מוסיפים את הריוויון תוך כדי הקצפה איטית.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים למיקסר את תמצית הווניל ואת החומרים היבשים ומעבדים קצרות לאיחוד.
  7. מכינים את הבלילה הכהה: מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו וטורפים לאיחוד.
  8. ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה בבלילה הבהירה. מוסיפים כף של הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה, למילוי השקע. מערבבים קלות כל עוגה בעזרת סכין, ליצרית דוגמת שיש.
  9. אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
  10. בינתיים מכינים קצפת: במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  11. מניחים את המאפינס בתוך כוסות החלב, מקשטים בקצפת, עוגיות וממתקים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את הרוויון בחלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
  • אם נשאר שקע ריק בתבנית, ממלאים בו 2 כפות מים כדי לשמור שהתבנית לא תתחמם מדי באפייה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody