מאפינס קוטג’ עם זיתים וגבינת עיזים

מאפינס קוטג' עם זיתים וגבינת עיזים אלה מאפים מלוחים, טעימים מאוד ופשוטים להכנה, שיכולים להיות פתרון נהדר לארוחת צהרים או ערב זריזה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

הפעם דווקא מתכון מלוח ולא מתוק - מאפינס גבינה אישיים שמכינים על בסיס קוטג’ וגבנ”צ. את המאפינס האלה אני מכינה לפעמים לארוחת ערב מהירה - סלט ירוק ליד ואתם מסודרים. ילדים מאוד אוהבים אותם כשמכינים רק עם גבינה צהובה מגוררת (מוסיפים קצת יותר גבינה צהובה ומוותרים על גבינת העיזים).

מצרכים

מאפינס

  • 3
    כוסות או 420 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח דק
  • 2 גביעי קוטג’
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס חלב 3%
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס גבינה צהובה 28%
  • 1/2 גליל גבינת עיזים 5%
  • 1 כוס טבעות זיתים

קישוט

  • 100 גרם גרעיני דלעת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מגררים את הגבינה בפומפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח תופח ומלח. יוצרים גומה ומניחים בתוכה קוטג’, ביצים, חלב וחמאה מומסת. מערבבים כמה שפחות, לאיחוד. מוסיפים גבנ”צ, גבינת עיזים וטבעות זיתים ומערבבים.
  3. משמנים תבנית סיליקון (לא מרפדים במנז’טים מנייר- אי אפשר יהיה להפריד אותם כמו שצריך) וממלאים בתערובת עד הקצה.
  4. מפזרים גרעינים לקישוט ואופים 25 דקות, להזהבה. מגישים חם.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    מור

    כמה גבינה צהובה להוסיף אם מוותרים על גבינת העיזים?

      תמר שורצברד

      עוד חצי כוס. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody