מאפינס פירות יער ופירורים

קרין גורן אופה מאפינס פירות יער, עוגות אישיות מתוקות עם מלית פירות יער ופירורי בצק פריך. מאפה מתוק מושלם ליד הקפה או לילדים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בלילה

  • 2 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 240 מ"ל חלב 3%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 2 1/2
    כוסות או 1 שקית פירות יער קפואים

קישוט

  • 1 חופן פירות יער קפואים

פירורי בצק

  • 4 כפות קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 30 גרם חמאה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים קלות את תבנית השקעים.
  2. מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהם מתאחדים בתערובת.
  6. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לאט לאיחוד.
  7. מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים מעט לאיחוד.
  8. ממלאים את התבנית בבלילה עד ל-3/4 גובה. מקשטים כל מאפין מלמעלה במעט פירות יער נוספים.
  9. מכינים את פירורי הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה. משפשפים וממוללים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים מעל המאפינס.
  10. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.

הערות

  • אפשר לרפד את שקעי התבנית במנז'טים

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody