מאפינס מוקה בזיגוג קפה

מאפינס מוקה בזיגוג קפה אלה מאפים אישיים מתוקים עם שוקולד אמיתי, עשירים בטעם ובקפאין, שנשארים טריים אפילו יומיים-שלושה אחרי האפייה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מאפינס

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס חלב 3%
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 3/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1 כף קפה נמס

זיגוג שוקולד וקפה

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 כף קפה נמס
  • 50 גרם חמאה
  • 185 גרם חלב מרוכז
  • 1 כף סירופ תירס
  • 1 קורט מלח דק

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מצננים מעט, מוסיפים ביצה, חלב, סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קקאו ונס קפה. יוצרים גומה ומוזגים פנימה את הנוזלים. מערבבים כמה שפחות, לתערובת עם מעט גושים.
  2. יוצקים לתבנית שקעים.
  3. אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע (אבל לא יבשים).
  4. מזגגים ומקשטים: מחממים בסיר על אש נמוכה את חומרי הזיגוג (או בקערה במיקרוגל) ומערבבים לתערובת חלקה. טובלים את כיפת המאפינס ברוטב. מקשטים בפולי קפה ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody