
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
במרחק של 25 דקות מכאן (כולל זמן האפייה!) נמצאים מאפינס בננה ושוקולד חמים, רכים ונימוחים. הדבר הכי מסובך במתכון הזה הוא לקלף שתי בננות, את כל שאר העבודה עושה בשבילנו מעבד המזון: מתחילים בריסוק השוקולד לפירורים (בקיץ מומלץ לקרר את השוקולד במקפיא 10 דקות קודם), מוסיפים בננות ואת שאר המרכיבים, מעבדים יחד – והתערובת מוכנה. כל מה שנשאר זה למלא תבנית שקעים ולהכניס לתנור. אתם כבר מריחים?
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 36 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
- מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לשקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט (אם רוצים שיהיו חגיגיים, מקשטים בקיסם עם דגלון) ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
- מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לשקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים מעט (אם רוצים שיהיו חגיגיים, מקשטים בקיסם עם דגלון) ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
הוספתי 2 כפיות קפה , יצא פיצוץ
נשמע פיצוץ! (:
האם חובה להישתמש במעבד מזון?, אם אני רוצה להכין 6 או 8 מפינס מה הכמויות?, האם החום מתאים לכל ת\נור גם חזק וגם וחלש? ( ובמידה ואני לא יודעת)?
לא חובה להשתמש במעבד מזון אבל זה מקל על ההכנה, כך הכל במכשיר אחד. אם רוצים להכין רק 6 אז מחלקים את כל המרכיבים ב-6 (המתכון המקורי הוא ל-36 מאפינס).
אפשר להוסיף קוקוס?
אם אוהבים אז כן ((:
האם אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק במקום מאפינס ואם כן בכמה הזמן והטמפרטורה לאפות? תודה מראש
אפשר במקום לחלק את התערובת לתבניות מאפינס לאפות בתבנית אינגליש קייק (עד 3/4 גובה מהתבנית). יש לחלק את כמות המצרכים שבמתכון המקורי בחצי ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות לכ-25 דקות (עד שקיסם יוצר עם מעט פירורים ממרכז העוגה). בהצלחה.