מאפינס בננה ושוקולד במעבד מזון

מאפינס בננה ושוקולד אישיים ומתוקים, רכים ונימוחים, שמכינים בקלי קלות במעבד מזון ואופים בכמה נגלות בתבנית שקעים. פינוק נהדר לילדים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

במרחק של 25 דקות מכאן (כולל זמן האפייה!) נמצאים מאפינס בננה ושוקולד חמים, רכים ונימוחים. הדבר הכי מסובך במתכון הזה הוא לקלף שתי בננות, את כל שאר העבודה עושה בשבילנו מעבד המזון: מתחילים בריסוק השוקולד לפירורים (בקיץ מומלץ לקרר את השוקולד במקפיא 10 דקות קודם), מוסיפים בננות ואת שאר המרכיבים, מעבדים יחד - והתערובת מוכנה. כל מה שנשאר זה למלא תבנית שקעים ולהכניס לתנור. אתם כבר מריחים?

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 בננות בינוניות
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח תופח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
  3. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
  4. מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. מוזגים את התערובת לשקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים מעט (אם רוצים שיהיו חגיגיים, מקשטים בקיסם עם דגלון) ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody