מאפינס בננה ושוקולד במעבד מזון

מאפינס בננה ושוקולד אישיים ומתוקים, רכים ונימוחים, שמכינים בקלי קלות במעבד מזון ואופים בכמה נגלות בתבנית שקעים. פינוק נהדר לילדים
מאפינס בננה ושוקולד אישיים ומתוקים, רכים ונימוחים, שמכינים בקלי קלות במעבד מזון ואופים בכמה נגלות בתבנית שקעים. פינוק נהדר לילדים
  • קרין
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

במרחק של 25 דקות מכאן (כולל זמן האפייה!) נמצאים מאפינס בננה ושוקולד חמים, רכים ונימוחים. הדבר הכי מסובך במתכון הזה הוא לקלף שתי בננות, את כל שאר העבודה עושה בשבילנו מעבד המזון: מתחילים בריסוק השוקולד לפירורים (בקיץ מומלץ לקרר את השוקולד במקפיא 10 דקות קודם), מוסיפים בננות ואת שאר המרכיבים, מעבדים יחד – והתערובת מוכנה. כל מה שנשאר זה למלא תבנית שקעים ולהכניס לתנור. אתם כבר מריחים?

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים שוקולד לפירורים גסים. מוסיפים בננות וטוחנים יחד עם השוקולד.
  3. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומעבדים חצי דקה לתערובת חלקה.
  4. מוסיפים קמח תופח ומעבדים בלחיצות קצרות כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. מוזגים את התערובת לשקעים (משומנים או מרופדים בעטרות נייר) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ורכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים מעט (אם רוצים שיהיו חגיגיים, מקשטים בקיסם עם דגלון) ומגישים. המאפינס נשמרים יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (13)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      נשמע פיצוץ! (:

    Avatar
    טל מועלם

    האם חובה להישתמש במעבד מזון?, אם אני רוצה להכין 6 או 8 מפינס מה הכמויות?, האם החום מתאים לכל ת\נור גם חזק וגם וחלש? ( ובמידה ואני לא יודעת)?

      Foody team
      Foody team

      לא חובה להשתמש במעבד מזון אבל זה מקל על ההכנה, כך הכל במכשיר אחד. אם רוצים להכין רק 6 אז מחלקים את כל המרכיבים ב-6 (המתכון המקורי הוא ל-36 מאפינס).

      Avatar
      אביב

      אפשר להוסיף קוקוס?

      Foody team
      Foody team

      אם אוהבים אז כן ((:

    Avatar
    ונסה

    האם אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק במקום מאפינס ואם כן בכמה הזמן והטמפרטורה לאפות? תודה מראש

      Foody team
      Foody team

      אפשר במקום לחלק את התערובת לתבניות מאפינס לאפות בתבנית אינגליש קייק (עד 3/4 גובה מהתבנית). יש לחלק את כמות המצרכים שבמתכון המקורי בחצי ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות לכ-25 דקות (עד שקיסם יוצר עם מעט פירורים ממרכז העוגה). בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות