
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר.
פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני - תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.
מצרכים
מאפינס
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 בננות גדולות
-
3/4 כוס סוכרלוז
-
1 ביצה L
-
100 גרם חמאה רכה
פירורים
-
1/4 כוס סוכרלוז
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
20 גרם חמאה קרה
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
- מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
- מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
- אופים כ-15 דקות, בחום של 170 מעלות עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
תגובות (4)
לא רשום באיזה חום בתנור לאפות, ואשמח לדעת אם טורבו או רגיל. תודה
תודה על ההערה. יש לאפות בחום של 170 מעלות בתוכנית רגילה (לא טורבו). בהצלחה!
האם אפשר במקום בננה פרי אחר? ואיזה?
רצוי להכין עם בננה. אם מכינים עם פרי אחר, צריך ברוב המקרים לבשל מעט ולמעוך למחית ובגלל שבפירות אחרים יש יותר נוזלים, זה עלול לפגום בבלילה.