מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר

מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר.

פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני - תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.

מצרכים

מאפינס

  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 3 בננות גדולות
  • 3/4 כוס סוכרלוז
  • 1 ביצה L
  • 100 גרם חמאה רכה

פירורים

  • 1/4 כוס סוכרלוז
  • 1/4
    כוס או 40 גרם קמח לבן
  • 20 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כפית קינמון טחון

אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
  2. מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
  3. ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
  4. מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody