מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר

מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
  • קרין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר.

פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני – תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס

פירורים


אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
  2. מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
  3. ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
  4. מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
  6. אופים כ-15 דקות, בחום של 170 מעלות עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ליהי

    האם אפשר להחליף את הסוכרלוז בסירופ מייפל טבעי? או בממתיק אחר טבעי?

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    כהן

    האם אפשר במקום בננה פרי אחר? ואיזה?

      Foody team
      Foody team

      רצוי להכין עם בננה. אם מכינים עם פרי אחר, צריך ברוב המקרים לבשל מעט ולמעוך למחית ובגלל שבפירות אחרים יש יותר נוזלים, זה עלול לפגום בבלילה.

    Avatar
    דנה

    לא רשום באיזה חום בתנור לאפות, ואשמח לדעת אם טורבו או רגיל. תודה

      Foody team
      Foody team

      תודה על ההערה. יש לאפות בחום של 170 מעלות בתוכנית רגילה (לא טורבו). בהצלחה!

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody