מאפה פילו תפוחים חם עם גלידה

מאפה פילו תפוחים חם עם גלידה זה קינוח אישי טעים ופשוט להכנה שמכינים בלי בעייה על בסיס בצק פילו מוכן. יכול להתאים גם לטבעונים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

פילו

  • 12 עלי בצק פילו קפוא
  • תרסיס שמן בטעם חמאה

מלית תפוחים

  • 6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1
    כף או 10 גרם קורנפלור
  • 3 טיפות מיץ לימון

הגשה

  • אבקת סוכר
  • גלידה פרווה

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מקלפים וחותכים תפוחים לפרוסות.
  2. מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים את התפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי.
  5. לקבלת מאפה אישי גדול- מניחים במרכז המלבן מעט ממלית התפוחים ומקפלים את הדפנות בצורת מעטפה.
  6. לקבלת מאפה אישי קטן- לפני המילוי חוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים. ממלאים כל ריבוע בתפוחים ועוטפים בצורת מעטפה.
  7. מניחים את המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן ואופים עד להשחמה.
  8. מגישים חם עם אבקת סוכר מלמעלה וכדור גלידה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody