מאפה בצק עלים עם אגסים בקרם שקדים

מאפה בצק עלים עם אגסים בקרם שקדים שמקורו במטבח הצרפתי, זה מאפה מושלם ועשיר בטעימים שמכינים בקלי קלות על בסיס בצק עלים מוכן
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מאפי בצק עלים אישיים בצורת אגס, עם קרם שקדים נפלא ומניפות אגסים בסירופ. למדתי להכין אותם מהשף קונדיטור הצרפתי ז’יל מזוננוב, בקורס מטעם בית הספר ל’נוטר.

מצרכים

בצק

  • 500 גרם בצק עלים קפוא

קרם שקדים

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה L
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כף ברנדי

אגסים

  • 1 צנצנת אגסים משומרים בסירופ

זיגוג לפני האפייה

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • סוכר לבן

קישוט

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. חוצים 6 אגסים ושומרים את הסירופ לזיגוג.
  2. מכינים שבלונה בצורת אגס (ליצירת מאפה אישי) וחותכים בסכין את בצק העלים לפיה לקבלת 12 אגסי בצק. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. טוחנים את חומרי קרם השקדים במעבד מזון לתערובת חלקה.
  4. פורסים כל חצי אגס למניפה (חורצים חריצים כמעט עד הקצה, אבל משאירים את הקצה מחובר).
  5. מברישים במברשת סיליקון את הבצק בביצה ומפזרים סוכר.
  6. מניחים כף קרם שקדים במרכז הבצק. מניחים מעל חצי אגס פרוס למניפה.
  7. אופים 20-25 דקות, להזהבה.
  8. מברישים בסירופ האגסים ואם רוצים מפזרים גם אבקת סוכר. מגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody