לימונצ`לו ביתי של רונן גורן

לימונצ`לו ביתי של רונן גורן זה ליקר קליפות לימונים בסגנון איטלקי, כמעט כמו המקור מסיציליה, שמכינים לבד בבית ונהנים ממשקה חריף איכותי וטעים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 ימים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

קיימים כמה כללים פשוטים לרקיחת לימונצ’לו, אבל אפשר לשחק עם המתכון כדי לשפר או לשנות לפי טעמכם. בכלל, יש משהו בלימונצ’לו שהכנת בעצמך שגורם לך לאהוב אותו (גם אם הוא לא הכי מוצלח… וסביר להניח שהלימונצ’לו הראשון שתכינו לא יהיה הכי טעים, כי רק עם הניסיון לומדים מה יותר מתאים לטעם האישי). אני יכול להבטיח לכם שאחרי שתצברו קצת מיומנות, הלימונצ’לו שלכם יהיה טעים לכם יותר מלימונצ’לו שאני אכין (אבל גם להפך).

נתחיל מהחומרים:

לימונים - האלכוהול ימצה מהלימון את כל שאריות חומרי הריסוס שיש אפילו בעומק הקליפה וגם את השעווה/סיליקון שהמשווקים מורחים על הפרי כדי לתת לו מראה בוהק ונקי. לכן חשוב להשתמש רק בלימונים שקטפתם לבד מהעץ שלכם/של השכן/של חבר. אפשרות נוספת היא לקנות לימונים אורגניים, אבל אז לשים לב שאין שעווה/סיליקון על הפרי. לימון שנקטף מהעץ הוא לא יפה ומבריק כמו שאנחנו רגילים לראות בסופר.

אלכוהול - קונים בקבוק של אלכוהול נקי (99 או 95 אחוז לפחות).יש שני סוגים של אלכוהול, הסוג שאנחנו צריכים הוא אלכוהול לשתייה- ולא להתבלבל עם כוהל מפוגל/ אלכוהול לחיטוי (או להורדת לק מהציפורניים, אם אתם בקטע), שהוא רעיל לשתייה! וידאתם שמדובר בסוג הנכון? יופי, רק אל תשכחו שגם אלכוהול נקי “לשתייה” לא מיועד לצריכה כמו שהוא! לכל ה”אמיצים” - שתייה של אלכוהול נקי (לא מדולל) גורמת לנזקים חמורים, מסרטון מבייש ביוטיוב שלכם רוקדים בתחתונים על השולחן של הקופאית בסופר (במקרה הקל) ועד עיוורון ונזק לכבד (במקרה הרע)- ראו הוזהרתם.

סירופ סוכר - ביחס של 1 קילו סוכר ל1 ליטר מים. נכון, זה המון סוכר אבל אם אתם שותים את כל הלימונצ’לו בישיבה אחת הסוכר הוא כנראה האחרון שבבעיות שלכם… בכמות של כוסית אחת (או שתיים, יאללה לבריאות) אין הרבה יותר נזק קלורי מכוס תה עם כפית או שתיים של סוכר. מביאים לרתיחה (מוודאים שכל הסוכר נמס) ומצננים.

מים - מרכיב עיקרי בטעם של הליקר המוכן. יש כאלה שנשבעים במי מעיינות טהורים מאיטליה ויש את ה”מגזימנים” שמקפידים על מים מזוקקים טהורים. אני טוען שכל מים שאתם אוהבים לשתות זה בסדר. לשיקולכם.

תוספות - אני אוהב מדי פעם להוסיף נענע לאלכוהול ולקבל לימונצ’לונענע/לימונענצ’לו (אין באמת שם רשמי לזה, אבל התוצאה ממש נחמדה בקיץ). האלכוהול יימצה כמעט כל טעם שתוסיפו, אז אם אחרי שהכנתם פעם ראשונה את המתכון הרגיל מתחשק לכם להשתעשע אתם מוזמנים. רק חשוב להקפיד על “בלי ריסוס” ועל שימוש מוצרים שלמים (אם מתחשק לכם קינמון שימו את כל הקליפה ולא אבקה, למשל).

מצרכים

השרייה

גיוון הטעם

סירופ סוכר

דילול

אופן הכנה

  1. מערבבים קליפות לימון ואלכוהול ומשרים: קולפים את הלימונים ושומרים את הקליפה החיצונית בלבד (משתמשים רק בחלק ה”צהוב” של הקליפה, בלי הלבן).
  2. בכלי גדול שניתן לאטימה (צנצנת אטומה או אפילו בקבוק עם פיה רחבה) מערבבים את קליפות הלימונים (בלבד!) עם אלכוהול נקי. אם רוצים לגוון- מוסיפים גם התוספת שבחרתם. אוטמים היטב (אחרת האלכוהול יתנדף) ומשהים למשך 5 ימים לפחות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה 1 ליטר מים עם 1 ק”ג סוכר, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור במקרר).
  4. נפטרים מהקליפות ומערבבים עם סירופ סוכר ומים: מסננים את האלכוהול מהקליפות (נפטרים מהקליפות ושומרים את הנוזל). מערבבים לתוך האלכוהול המתובל את סירופ הסוכר ומים נקיים.
  5. מוזגים לבקבוקים נקיים, סוגרים היטב ומאחסנים במקפיא. הסוכר והאלכוהול ימנעו מהליקר לקפוא (אם הקפדנו על הכמויות) והוא יכול להחזיק שנה ויותר במקפיא.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    מישל אזרף

    האם אפשר עם אחוז אלכוהול נמוך יותר , של וודקה רגילה נגיד ?

      Foody team
      Foody team

      אפשרי, אבל מומלץ עדיף להיצמד למתכון כדי שהתוצאה תהיה מדויקת 🙂

      Foody team
      Foody team

      זה היחס הדרוש להכנת סירופ סוכר. לא מוסיפים את כל הסירופ (מוסיפים לפי טעמכם האישי) ובכל מקרה הכמות היא לכל כמות הלימונצ’לו כך שבכוסית אחת קטנה אין בסופו של דבר כל כך הרבה סוכר.

    Avatar
    יאיר ממן

    האם אפשר למצות קליפות מ 10 לימונים בליטר אחד של אלכוהול ואז אחרי המיצוי להוסיף את הליטר הנוסף כדי שהתוצאה הסופית תהיה באותו היחס שבמתכון? אני רוצה לעשות כמות גדולה ואין לי מיכל של 20 ליטר…. תודה

      Foody team
      Foody team

      זה אפשרי למרות שמומלץ לעשות חצי כמות פעמיים או פשוט רק חצי כמות (: בהצלחה!

    Avatar
    אריאל

    האם יש שימוש לקליפות הלימון שנשארו אחרי ההשריה, לריבה למשל?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody