לימונצ`לו ביתי של רונן גורן

לימונצ`לו ביתי של רונן גורן זה ליקר קליפות לימונים בסגנון איטלקי, כמעט כמו המקור מסיציליה, שמכינים לבד בבית ונהנים ממשקה חריף איכותי וטעים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 ימים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

קיימים כמה כללים פשוטים לרקיחת לימונצ’לו, אבל אפשר לשחק עם המתכון כדי לשפר או לשנות לפי טעמכם. בכלל, יש משהו בלימונצ’לו שהכנת בעצמך שגורם לך לאהוב אותו (גם אם הוא לא הכי מוצלח… וסביר להניח שהלימונצ’לו הראשון שתכינו לא יהיה הכי טעים, כי רק עם הניסיון לומדים מה יותר מתאים לטעם האישי). אני יכול להבטיח לכם שאחרי שתצברו קצת מיומנות, הלימונצ’לו שלכם יהיה טעים לכם יותר מלימונצ’לו שאני אכין (אבל גם להפך).

נתחיל מהחומרים:

לימונים - האלכוהול ימצה מהלימון את כל שאריות חומרי הריסוס שיש אפילו בעומק הקליפה וגם את השעווה/סיליקון שהמשווקים מורחים על הפרי כדי לתת לו מראה בוהק ונקי. לכן חשוב להשתמש רק בלימונים שקטפתם לבד מהעץ שלכם/של השכן/של חבר. אפשרות נוספת היא לקנות לימונים אורגניים, אבל אז לשים לב שאין שעווה/סיליקון על הפרי. לימון שנקטף מהעץ הוא לא יפה ומבריק כמו שאנחנו רגילים לראות בסופר.

אלכוהול - קונים בקבוק של אלכוהול נקי (99 או 95 אחוז לפחות).יש שני סוגים של אלכוהול, הסוג שאנחנו צריכים הוא אלכוהול לשתייה- ולא להתבלבל עם כוהל מפוגל/ אלכוהול לחיטוי (או להורדת לק מהציפורניים, אם אתם בקטע), שהוא רעיל לשתייה! וידאתם שמדובר בסוג הנכון? יופי, רק אל תשכחו שגם אלכוהול נקי “לשתייה” לא מיועד לצריכה כמו שהוא! לכל ה”אמיצים” - שתייה של אלכוהול נקי (לא מדולל) גורמת לנזקים חמורים, מסרטון מבייש ביוטיוב שלכם רוקדים בתחתונים על השולחן של הקופאית בסופר (במקרה הקל) ועד עיוורון ונזק לכבד (במקרה הרע)- ראו הוזהרתם.

סירופ סוכר - ביחס של 1 קילו סוכר ל1 ליטר מים. נכון, זה המון סוכר אבל אם אתם שותים את כל הלימונצ’לו בישיבה אחת הסוכר הוא כנראה האחרון שבבעיות שלכם… בכמות של כוסית אחת (או שתיים, יאללה לבריאות) אין הרבה יותר נזק קלורי מכוס תה עם כפית או שתיים של סוכר. מביאים לרתיחה (מוודאים שכל הסוכר נמס) ומצננים.

מים - מרכיב עיקרי בטעם של הליקר המוכן. יש כאלה שנשבעים במי מעיינות טהורים מאיטליה ויש את ה”מגזימנים” שמקפידים על מים מזוקקים טהורים. אני טוען שכל מים שאתם אוהבים לשתות זה בסדר. לשיקולכם.

תוספות - אני אוהב מדי פעם להוסיף נענע לאלכוהול ולקבל לימונצ’לונענע/לימונענצ’לו (אין באמת שם רשמי לזה, אבל התוצאה ממש נחמדה בקיץ). האלכוהול יימצה כמעט כל טעם שתוסיפו, אז אם אחרי שהכנתם פעם ראשונה את המתכון הרגיל מתחשק לכם להשתעשע אתם מוזמנים. רק חשוב להקפיד על “בלי ריסוס” ועל שימוש מוצרים שלמים (אם מתחשק לכם קינמון שימו את כל הקליפה ולא אבקה, למשל).

מצרכים

השרייה

גיוון הטעם

סירופ סוכר

דילול

אופן הכנה

  1. מערבבים קליפות לימון ואלכוהול ומשרים: קולפים את הלימונים ושומרים את הקליפה החיצונית בלבד (משתמשים רק בחלק ה”צהוב” של הקליפה, בלי הלבן).
  2. בכלי גדול שניתן לאטימה (צנצנת אטומה או אפילו בקבוק עם פיה רחבה) מערבבים את קליפות הלימונים (בלבד!) עם אלכוהול נקי. אם רוצים לגוון- מוסיפים גם התוספת שבחרתם. אוטמים היטב (אחרת האלכוהול יתנדף) ומשהים למשך 5 ימים לפחות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה 1 ליטר מים עם 1 ק”ג סוכר, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור במקרר).
  4. נפטרים מהקליפות ומערבבים עם סירופ סוכר ומים: מסננים את האלכוהול מהקליפות (נפטרים מהקליפות ושומרים את הנוזל). מערבבים לתוך האלכוהול המתובל את סירופ הסוכר ומים נקיים.
  5. מוזגים לבקבוקים נקיים, סוגרים היטב ומאחסנים במקפיא. הסוכר והאלכוהול ימנעו מהליקר לקפוא (אם הקפדנו על הכמויות) והוא יכול להחזיק שנה ויותר במקפיא.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody