לחמניות רכות בצורת קרואסון

לחמניות רכות בצורת קרואסון אלה למחניות שמרים אווריריות ונימוחות, פשוטות להכנה, בעלות טעם ניטרלי שאפשר לקחת לכיוון מלוח או מתוק
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

זיגוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody