
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.
קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
תגובות (30)
האם ניתן להכין גרסא ללא גלוטן ?
ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן, המרקם יהיה פחות רך מבגרסת הקמח הרגיל.
היי, אפשר ללוש בלי מיקסר?
אפשר אבל פחות מומלץ. אם לשים בידיים יש לשים לב שכל החומרים ייטמעו היטב בתערובת לבצק אחיד וחלק.
האם ניתן להקפיא?
אפשר להקפיא (:
באיזה כוס את משתמשת?חד”פ או אוניברסלית?
כוס מדידה אוניברסאלית (240 מ”ל).
אפשר להכין במיקסר יד?
מיקסר יד הוא בעל ראש מקציף בלבד (“בלון”). בצק יש ללוש במיקסר עם וו לישה, לכן אם אין ברשותכם וו לישה לצערי מיקסר יד לא יוכל לעזור בהכנת הבצק. בהצלחה!
והאם יש משהו שניתן להחליף בו את החלב והחמאה?
את החלב אפשר להחליף בחלב צמחי (שקדים, סויה וכדומה) את החמאה במחמאה. בהצלחה!