לחמניות רכות בצורת קרואסון

לחמניות רכות בצורת קרואסון אלה למחניות שמרים אווריריות ונימוחות, פשוטות להכנה, בעלות טעם ניטרלי שאפשר לקחת לכיוון מלוח או מתוק
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

זיגוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (30)

    Avatar
    נוי

    האם ניתן להכין גרסא ללא גלוטן ?

      Foody team
      Foody team

      ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן, המרקם יהיה פחות רך מבגרסת הקמח הרגיל.

    Avatar
    שירה גינת

    היי, אפשר ללוש בלי מיקסר?

      Foody team
      Foody team

      אפשר אבל פחות מומלץ. אם לשים בידיים יש לשים לב שכל החומרים ייטמעו היטב בתערובת לבצק אחיד וחלק.

      Foody team
      Foody team

      אפשר להקפיא (:

    Avatar
    נחמי

    באיזה כוס את משתמשת?חד”פ או אוניברסלית?

      Foody team
      Foody team

      כוס מדידה אוניברסאלית (240 מ”ל).

      Foody team
      Foody team

      מיקסר יד הוא בעל ראש מקציף בלבד (“בלון”). בצק יש ללוש במיקסר עם וו לישה, לכן אם אין ברשותכם וו לישה לצערי מיקסר יד לא יוכל לעזור בהכנת הבצק. בהצלחה!

    Avatar
    אמה

    והאם יש משהו שניתן להחליף בו את החלב והחמאה?

      Foody team
      Foody team

      את החלב אפשר להחליף בחלב צמחי (שקדים, סויה וכדומה) את החמאה במחמאה. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody