לחמניות רכות בצורת קרואסון

לחמניות רכות בצורת קרואסון אלה למחניות שמרים אווריריות ונימוחות, פשוטות להכנה, בעלות טעם ניטרלי שאפשר לקחת לכיוון מלוח או מתוק
לחמניות רכות בצורת קרואסון אלה למחניות שמרים אווריריות ונימוחות, פשוטות להכנה, בעלות טעם ניטרלי שאפשר לקחת לכיוון מלוח או מתוק
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

זיגוג


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
  5. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.

    קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה

    מתכון לחלה לשבת. מתוקה.

    פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)

    אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

    מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא

    החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    Roy Levitan

    על איזו תוכנית אפיה לשים את התנור ? טורבו?חום עליון תחתון? איזה שלב /מסילה לשים את התבנית? שליש תחתון ? אמצע?

      Foody team
      מערכת Foody

      חום עליון תחתון באמצע התנור

    Avatar
    אמה

    והאם יש משהו שניתן להחליף בו את החלב והחמאה?

      Foody team
      מערכת Foody

      את החלב אפשר להחליף בחלב צמחי (שקדים, סויה וכדומה) את החמאה במחמאה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות