לחמניות לפסח מקמח מצה

לחמניות לפסח רכות וטעימות במיוחד מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
לחמניות לפסח רכות וטעימות במיוחד מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

לחמניות לפסח מקמח מצה, עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום. לשדרוג המראה, אפשר לאפות את הלחמניות בתבניות סיליקון עם שקעים אישיים ולקבל לחמניות לפסח יפות במיוחד. לגיוון הטעם, נחמד לשחק עם התיבול והתוספות. בכל מקרה, חשוב לא לפתוח את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה (אחרת הלחמניות ישתטחו).

מצרכים להכנת לחמניות לפסח

מצרכים להכנת לחמניות לפסח


plus minus

בצק לחמניות לפסח

תוספת

קישוט


אופן הכנה

  1. בצק לחמניות לפסח: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
  3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
  4. מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
  5. בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
  6. מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
  7. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
  9. מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

על לחמניות לפסח אי אפשר לוותר, אבל אם אתם רוצים גם לחדש השנה - תכינו פוקאצ’ה לפסח! מתכון כאן

אם כבר התנור דולק - תכינו לחג גם פאי תפוחים ושקדים מהמם

פאי נפלא שיגנוב את ההצגה בקינוחים שלכם לפסח - פאי שוקוקוקוס מהמם משישה מרכיבים בלבד

הערות

  • אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ. בכל פעם יתקבלו לחמניות לפסח שונות וטעימות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות