לחמניות לפסח מקמח מצה

לחמניות לפסח רכות וטעימות במיוחד מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

לחמניות לפסח מקמח מצה, עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום. לשדרוג המראה, אפשר לאפות את הלחמניות בתבניות סיליקון עם שקעים אישיים ולקבל לחמניות לפסח יפות במיוחד. לגיוון הטעם, נחמד לשחק עם התיבול והתוספות. בכל מקרה, חשוב לא לפתוח את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה (אחרת הלחמניות ישתטחו).

מצרכים להכנת לחמניות לפסח

בצק לחמניות לפסח

  • 1 2/3 כוסות מים רותחים
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון
  • 4 ביצים L

תוספת

  • 2 כפות עגבניות מיובשות

קישוט

  • שומשום

אופן הכנה

  1. בצק לחמניות לפסח: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
  3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
  4. מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
  5. בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
  6. מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
  7. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
  9. מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

 

הערות

  • אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ. בכל פעם יתקבלו לחמניות לפסח שונות וטעימות.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody