לחמניות ללא גלוטן

לחמניות ללא גלוטן אלה לחמניות קטנות ואווריריות מתערובת קמחים מוכנה, פשוטות להכנה, שנאפות בתבנית שקעים. מתאימות גם להגשה בפסח
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

בבצק ללחמניות שלפניכם השתמשתי ב”קמח קונדיטור”, שזו תערובת מוכנה של קורנפלור עם קסנטן גאם ו-CMC (מייצב שמוכר גם למי שמפסל בבצק סוכר. נמכר בחנויות מתמחות לאפייה).

אפשר להכין תערובת דומה גם בבית, אם רוצים (מוסיפים כף אחת של קסטנן גאם וכף אחת של CMC לכל ק”ג קורנפלור), אבל פשוט יותר למצוא את התערובת המוכנה.

מצרכים

לחמניות

תיבול הבצק

תוספת על הלחמניות

אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים היטב בקערה גדולה - או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק שמתקבל הוא מאוד רטוב ולא נוח לעבודה, אבל זה מה שנותן לו את האווריריות אחרי האפייה.
  2. בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ממלאים תבנית שקעים. אם בוחרים לשים גבינה או למרוח בשמן זית - זה הזמן.
  3. אופים בחום של 190 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
  4. אם רוצים לשמור ליותר מאוחר - עוטפים בניילון ומקפיאים. מחממים שוב במיקרוגל כשמתחשק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    דורית פלר פלר

    מה אפשר להחליף בשביל לעשות את הלחמניות פרווה

      Avatar
      Foody Foody

      יוגורט סויה או חלב צמחי, יתכן שזה ישנה את המרקם של המאפה

    Avatar
    נטע

    האם אפשר לעשות מהבצק הזה לחם, בתוך תבנית אינגליש קייק? ואם כן האם יש צורך בהתאמה כלשהי. תודה.

    Avatar
    ליאורה

    באיזה קמח ניתן להשתמש?שיבולת שועל? אורז?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody