לחמניות ללא גלוטן

לחמניות ללא גלוטן אלה לחמניות קטנות ואווריריות מתערובת קמחים מוכנה, פשוטות להכנה, שנאפות בתבנית שקעים. מתאימות גם להגשה בפסח
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

בבצק ללחמניות שלפניכם השתמשתי ב”קמח קונדיטור”, שזו תערובת מוכנה של קורנפלור עם קסנטן גאם ו-CMC (מייצב שמוכר גם למי שמפסל בבצק סוכר. נמכר בחנויות מתמחות לאפייה).

אפשר להכין תערובת דומה גם בבית, אם רוצים (מוסיפים כף אחת של קסטנן גאם וכף אחת של CMC לכל ק”ג קורנפלור), אבל פשוט יותר למצוא את התערובת המוכנה.

מצרכים

לחמניות

  • 500 גרם קמח ללא גלוטן
  • 2 ביצים L
  • 2
    גביעי או 400 מ"ל יוגורט 3%
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4
    כוס או 60 מ"ל מים פושרים

תיבול הבצק

  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

תוספת על הלחמניות

  • שמן זית
  • גבינת מוצרלה

אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים היטב בקערה גדולה - או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק שמתקבל הוא מאוד רטוב ולא נוח לעבודה, אבל זה מה שנותן לו את האווריריות אחרי האפייה.
  2. בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ממלאים תבנית שקעים. אם בוחרים לשים גבינה או למרוח בשמן זית - זה הזמן.
  3. אופים בחום של 190 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
  4. אם רוצים לשמור ליותר מאוחר - עוטפים בניילון ומקפיאים. מחממים שוב במיקרוגל כשמתחשק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody