לחם שום

קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
  5. מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (33)

Avatar

    Avatar
    אסתי אייזנבאך

    אי אפשר להשתמש עם שמרים יבשים?

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר להמיר ב2 כפות שמרים יבשים

    Avatar
    טל

    זאת טעות לערבב שמרים ומלח הבצק לא יתפח לשים תבצק ואז אחר כך מלח

      Avatar
      קרין גורן

      היי טל, חוץ מבלחמי מחמצת נניח שמאוד קריטי להוסיף את המלח אחרי, היום רוב השמרים חזקים מספיק בשביל להתמודד עם כמות קטנה של מלח. במידה ובכל זאת יש חשש ניתן להוסיף את המלח מאוחר יותר. בהצלחה

    Avatar
    תילי תילי

    הי לא צריך להשים שמן בבצק?

      Avatar
      קרין גורן

      היי תהילה, בתוך הבצק לא, אלא רק מבחוץ כפי שכתוב במתכון 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות