לחם שום

קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
  5. מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    דניאלה

    שלום וברכה! תודה על מתכונים פשוט מדהימים! רציתי לשאול האם אפשר ליצר ממתכון זה לחמניות?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט כן

    Avatar
    נגה יוטקוביץ

    היי, אפשר לקמח את המשטח עם קמח ולא עם סולת??

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר. כמובן שלר יתקבל אפקט הקראנצ’ שמתקבל עם סולת

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אך הלחם יצא דחוס וכבד יותר. כדאי להחליף רק עד חצי מכמות הקמח.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody