לחם בריאות עם גרעינים

רוצים להכין בבית לחם כמו במאפיות? קרין גורן משתפת במתכון של לחם בריאות עשיר בגרעינים עם קרום פריך ושחום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
  3. משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
  4. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
  6. בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    שרי ב.

    שלום, טיימר מה להכין את הלחם הזה שנראה מעולה,ויש לי כמה שאלות: א. אפשר לשים דבש במקום המייפל? אם כן – באותה כמות ? ב. מה אפשר לשים במקום סובין חיטה? ג. מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן ? תודה מראש.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף מייפל בדבש, באותה כמות. אפשר להשמיט סובין ובמקום זרעי שפתן – עוד שומשום

    Avatar
    חן

    היי רציתי לשאול, לגבי התבנית, במידה ויש לי רק תבנית אחת ניתן לתת לכיכר השנייה לנוח בתבנית אחרת ולהעביר לאחר האפייה של הכיכר הראשון? או שזה יפגע בהתפחה? תודה רבה

      Avatar
      האופה

      יצא מעולה!! כל הכבוד קרין את אלופה!!

    Avatar
    Hanan Rozenzveig

    לכמה כיכרות הכמות במתכון מתאימה?

      Foody team
      Foody team

      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody