לחם בריאות עם גרעינים

רוצים להכין בבית לחם כמו במאפיות? קרין גורן משתפת במתכון של לחם בריאות עשיר בגרעינים עם קרום פריך ושחום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

  • 2 1/2
    כוסות או 600 גרם מים פושרים
  • 1
    כף או 10 גרם שמרים יבשים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח מלא
  • 1/2 כוס סובין חיטה
  • 1
    כף או 15 גרם מלח דק
  • 5
    כפות או 50 גרם שומשום
  • 5
    כפות או 50 גרם זרעי פשתן
  • 5
    כפות או 50 גרם גרעיני חמנייה
  • 1
    כף או 15 גרם שמן קנולה

ציפוי

  • 4 כפות שומשום
  • 4 כפות זרעי פשתן
  • 2 כפות גרעיני חמנייה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
  3. משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
  4. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
  6. בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody