לחם בריאות עם גרעינים

רוצים להכין בבית לחם כמו במאפיות? קרין גורן משתפת במתכון של לחם בריאות עשיר בגרעינים עם קרום פריך ושחום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
  3. משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
  4. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
  6. בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שרי ב.

    שלום, טיימר מה להכין את הלחם הזה שנראה מעולה,ויש לי כמה שאלות: א. אפשר לשים דבש במקום המייפל? אם כן – באותה כמות ? ב. מה אפשר לשים במקום סובין חיטה? ג. מה אפשר לשים במקום זרעי פשתן ? תודה מראש.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף מייפל בדבש, באותה כמות. אפשר להשמיט סובין ובמקום זרעי שפתן – עוד שומשום

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody