“כתר“ מרנג

קרין גורן מלמדת להכין "כתר" מרנג - גרסה אוורירית, חגיגית, נטולת גלוטן וטעימה לעוגת פבלובה מפורסמת
קרין גורן מלמדת להכין "כתר" מרנג - גרסה אוורירית, חגיגית, נטולת גלוטן וטעימה לעוגת פבלובה מפורסמת
  • קרין
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרנג

מלית מוס שוקולד

הגשה


אופן הכנה

  1. מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
  2. מסמנים עיגול בקוטר 22 ס”מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים “גדר” דמוית כתר בעזרת שארית המרנג.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
  4. מכינים את מוס השוקולד: בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים.
  5. מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
  6. מערבבים כמה כפות קצפת לתערובת השוקולד, ואחר כך מוסיפים את תערובת השוקולד לשאר הקצפת ומקפלים. מוסיפים את האייריש קרים.
  7. מרכיבים ומגישים: מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
  8. ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody