“כתר“ מרנג

קרין גורן מלמדת להכין "כתר" מרנג - גרסה אוורירית, חגיגית, נטולת גלוטן וטעימה לעוגת פבלובה מפורסמת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מרנג

  • 3 חלבונים L
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית מיץ לימון

מלית מוס שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות ליקר קפה

הגשה

  • 100 גרם אגוזי לוז

אופן הכנה

  1. מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
  2. מסמנים עיגול בקוטר 22 ס”מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים “גדר” דמוית כתר בעזרת שארית המרנג.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
  4. מכינים את מוס השוקולד: בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים.
  5. מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
  6. מערבבים כמה כפות קצפת לתערובת השוקולד, ואחר כך מוסיפים את תערובת השוקולד לשאר הקצפת ומקפלים. מוסיפים את האייריש קרים.
  7. מרכיבים ומגישים: מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
  8. ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody