כריך פריקסה טוניסאי ביתי בקלי קלות

קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין כריך פריקסה מטוגן, משביע ומעורר תיאבון, לארוחה מושחתת וטעימה במיוחד שאפשר להכין גם בבית
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצק

  • 2
    כפות או 20 גרם שמרים יבשים
  • 2
    כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 ביצה L
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כף או 20 גרם מלח דק

טיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה

אופן הכנה

  1. לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק חלק שנדבק לתחתית הקערה.
  3. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כשעה).
  4. גוזרים 20 מלבנים מניירות אפייה (כל מלבן בגודל גלויה בערך).
  5. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים ל-20 חלקים. מגלגלים כל חלק ללחמנייה מוארכת. מניחים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה.
  6. משמנים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח (כ-45 דקות).
  7. לטיגון: בסיר רחב, מחממים שמן על אש בינונית (אם יש מדחום לשמן, מוודאים שהשמן מגיע ל-150 עד 160 מעלות. לא יותר).
  8. כשהשמן חם, מכניסים בכל פעם לסיר כמה לחמניות, יחד עם הנייר עליו תפחו. הנייר יגיע ממש לתחתית הסיר, אבל אחרי כמה שניות ישתחרר
    ואפשר יהיה להוציא אותו עם מלקחיים (בזהירות, חם!). מטגנים על אש בינונית 2 וחצי דקות מכל צד (כ-5 דקות בסך הכול) להשחמה. אם הבצק משחים קודם - מנמיכים את האש (כשחום השמן גבוה מדי, הלחמנייה משחימה אבל נשארת בצקית מבפנים). אם ההשחמה דורשת יותר מ-3 דקות לצד - מגבירים את הלהבה (אחרת הלחמניות ייצאו ספוגות שמן). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  9. לסנדוויץ’ טוניסאי: פורסים כל לחמנייה לפתיחה וממלאים בתוספות שאוהבים. מגישים מיד (כשהלחמנייה עדיין חמה).

הערות

  • אפשר לאפות את הלחמניות אם רוצים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן תופחות ומזהיבות. חשוב להזכיר שאת המרקם המיוחד שלהן, שהוא חלק חשוב מהכריך הטוניסאי, הן מקבלות רק בטיגון
  • נהוג למלא כריך טוניסאי בתפוח אדמה מבושל, ביצים קשות, טונה, סלץ קצוץ, לימון כבוש, אריסה, זיתים וחמוצים

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody