טריקולד ביסקוויטים של קרין גורן

עוגת טריקולד ביסקוויטים קרה, ללא אפייה, עם מוס מפנק על בסיס שלושה סוגי שוקולד - מתכון של קרין גורן מהתוכנית סודות מתוקים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    6 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

מוס

שכבת ביסקוויטים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים 3 קערות גדולות ושוברים לתוך כל קערה סוג אחר של שוקולד. מוסיפים לכל קערה 2 כפות חלב. מחממים כל קערה (בנפרד) במיקרו עד להמסה ומערבבים את השוקולד שבתוכה לאיחוד. מצננים את התערובות עד הגעה לטמפרטורת החדר.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 הקערות ומערבבים לאיחוד. יתקבלו 3 מוסים בצבעים שונים.
  3. משטחים מחצית מהמוס הלבן בכל תבנית. מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס הלבן. מברישים במעט חלב. משטחים מעל מחצית מהמוס השוקולד-חלב. שוב מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס ומברישים בחלב. חוזרים על הפעולה עם 1/2 מוס השוקולד המריר.
  4. מעבירים למקפיא להתקשות למשך מינימום 6 שעות, או כל הלילה.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרו או בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה. מצננים מעט.
  6. מוציאים את העוגות מהמקפיא ומפרידים בידיים את הדפנות של כל תבנית מהעוגה. הופכים כל עוגה על מגש ומסירים את התבנית. מוזגים את זיגוג השוקולד מעל העוגות ומורחים קלות בעזרת גב של כף, עד שהזיגוג זולג על הדפנות. שומרים במקפיא.
  7. שעתיים-שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר, להפשרה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.

הערות

  • לחילוץ נוח משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
  • המתכון מתאים ל-2 עוגות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

    Avatar
    שוש גולדמן

    אין עלייך אלופה מתכונים נהדרים וברורים להכנה

    Avatar
    מרים

    היי. במתכון כתוב שהמצרכים מתאימים לתבנית אינגליש קייק אחת. לעומת זאת מהניסוח של הוראות ההכנה מבינים שמבדובר בשתי תבניות. מה מהם נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      2 תבניות, ראי את ההערות מטה

    Avatar
    מורן בנימין

    רוצה להכין אותה בתור עוגת יומולדת . באיזה תבנית עגולה/מובנית ניתן להכין? תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      קוטר 26 עגולה

    Avatar
    עדי כהן

    נראה מעולה, תודה. כמה זמן ניתן לשמור במקפיא? לצורך העניין, שבוע + ? !

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר לשמור במקפיא עד שבועיים

      Avatar
      אלה לביא

      יש אפשרות לעשות את העוגה ברינג 24 במקום 26? לקבלת עוגה גבוהה יותר

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר 🙂

    Avatar
    יעקב צחי

    איפה אפשר לרכוש את הממרחים שוקולד תות קארמל

      Avatar
      Foody Foody

      אין במתכון הזה את המצרכים האלה. למה התכוונת?

    Avatar
    נתאי

    האם אפשר לעשות את התחתית גם כן מביסקוויט מבלי להפוך בסוף?או שזה יותר מדי ביסקוויטים לעומת קרם?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר

    Avatar
    אמילי לילי

    אם אצפה ברוטב לוטוס במקום שוקולד זה יתאים?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody