חלת תפוח בדבש

קבלו מתכון מעולה של חלת תפוח בדבש - חלה מתוקה, גדולה, מרשימה וחגיגית שמתאימה בול לשולחן החג בראש השנה, וגם בכל אירוע אחר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1
    שקית או 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 ביצים L
  • 2 1/2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח דק

מלית

  • דבש
  • תפוחים מיובשים
  • צימוקים בהירים

זיגוג

  • 1 חלמון L
  • 1 כף מים

קישוט

  • שומשום

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
  4. מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
  6. מגישים חמים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody