-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 ביצים L
-
2 1/2 כוסות מים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף מלח דק
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
- מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
- מגישים חמים.
קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
- מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
- מגישים חמים.
קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
היי, אני מכינה את החלה הזו כמה שנים וקוצרת מחמאות כל פעם! האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום התפוחים עצמם? כך אני אוכל לשחק עם הצורה.
הכוונה במלית?
אפשר להכין עם חמאה במקום שמן? אם כן כמה?