חלה מתוקה לשבת

חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים - קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
  2. לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

הערות

  • הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
  • אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    שני

    האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי. 2 כפות שמרים יבשים. בהצלחה!

    Avatar
    שיר דינרי

    ניתן להתפיח במקרר במשך הלילה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי

    Avatar
    חן צוברי

    היי קרין היקרה, משום מה לא הגבת לי על מתכונים שכתבתי לך.. כנראה לא שמת לב. רציתי לשאול איך משתמשים בתבנית אפייה לחלה? כלומר איך מתפיחים בה התפחה שנייה ואיך מברישים עליה ביצה הרי היא הפוכה והתחתית נמצאת כלפי מעלה…?

      Avatar
      דנה ברק

      נראה מעולה! הולכת לנסות היום…

    Avatar
    דנה ברק

    נראה מעולה הולכת לנסות היום

    Avatar
    דנה ברק

    נראה מעולה! הולכת לנסות היום… כמה זמן התפחה בכל פעם?

      Avatar
      Foody Foody

      התפחה ראשונה – כשעה וחצי. התפחה שנייה – כחצי שעה.

    Avatar
    מיכל

    אם יש לי רק ביצים m כמה לשים?

      Avatar
      Foody Foody

      אותה כמות, אין לזה השפעה משמעותית

    Avatar
    Shir Smadar

    המתכון פשוט מושלם תודה רבה!!

      Avatar
      Foody Foody

      שנה טובה שיר!

    Avatar
    Sonia

    קרין יקרה יש לי שמרים יבשים וכמה גרמים צריך במקום שמריים טריים?

      Avatar
      Foody Foody

      17 גרם

    Avatar
    דניאל דבורה

    היי שאלה .. למה בחלה הזאת יש ביצים במתכון ובחלה השנייה שפרסמת במתכונים אין ביצים ?

      Avatar
      Foody Foody

      יש דרכים רבות להכין חלה. בצק עם ביצים הוא קצת צהבהב יותר, ועשיר יותר במרקם ובטעם.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody