חלה מתוקה לשבת

חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים - קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).

מצרכים

בצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1
    קובייה או 50 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 3/4 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח דק

זיגוג וקישוט

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • שומשום
  • פרג טחון

אופן הכנה

  1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
  2. לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

הערות

  • הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
  • אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody