חלה מתוקה לשבת

חלה מתוקה לשבת - חלה תפוחה וזהובה, מרשימה וחגיגית, עשויה מ-5 רצועות. אפשר לקשט בשומשום או פרג, או בכלל להגזים ולהכין חלת 2 קומות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

לתוספת של רושם ונוכחות על השולחן אני מכינה חלת קומתיים - קולעים מהבצק 2 חלות, אחת קטנה (בערך 1/3 או 1/4 מכמות הבצק) ואחת גדולה, ומניחים את החלה הקטנה מעל הגדולה לפני ההתפחה. ואפשר גם להכין חלה מ-5 רצועות (הסבר בהמשך).

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
  2. לחלה חגיגית במיוחד קולעים 5 רצועות באופן הבא: צובטים יחד את חמש הרצועות בקצה העליון. ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5 (לאחר כל שינוי בסדר ממספרים אותן מחדש), ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2 וחו”ח.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

קרין גורן אופה לכם חלה מתוקה לשבת

קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה

משעמם בבידוד? בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף

חלה מתוקה מושלמת לשבת

הכי שועלות שיש! לחמניות שיבולת שועל וצימוקים

חלה במילוי גבינת מוצרלה וטפנד זיתים

 

הערות

  • הבצק מספיק ל-2 חלות גדולות, או חלה ענקית חגיגית אחת.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון ל-1/2 כוס, אם רוצים חלה פחות מתוקה.
  • אפשר להחליף את השמן ב-120 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (91)

    Avatar
    אמילי לוי

    היי קרין כל המתכונים שלך יוצאים מושלם אבל עם אני רוצה לעשות חצי קילו איך אני עושה את זנ?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody